logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki tani multimetr do 200 zł wybrać? Opinie o UT-60 i MY68

elec 19 Lut 2007 00:22 1263 2
REKLAMA
  • #1 3589121
    elec
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Witam

Chciałem sobie kupić jeden z tańszych mierników, który służył by mi do celów takich wychodnych, gdzie nie musiałbym brać tego na którym pracuje w warsztacie.
    Chciałem się zapytać co moglibyście zaproponować, bo może ktoś z was posiada taki miernik do 200 zł, aby był dość szybki (automat).
    Miałem na uwadze mierniki z serji UT-60 lub MY68, lecz mówią niektórzy że są dość wolne i ze wskazywaniem mają czasem problemy.
    Jakby ktoś podzielił się radą to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3590226
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2354
    To też zależy co oczekujesz po mierniku, jeśli chodzi ci o dość tani miernik ale w miarę dobrze spełniający swoje funkcje to polecam coś w podobnego do LM-800. Koszt takiego to około 15 - 20 zł, można oczywiście kupić jakąś tandetę za 9 zł tylko niema się pewności czy w ogolę będzie to działać (kupiłem ostatnio taki bo potrzebowałem na szybko i musiałem go najpierw naprawić bo miał problem z wyświetlaczem).
  • #3 3593089
    elec
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    No wiesz chcąc coś do 200 zł oczekuje coś lepszego niż taki zwykły miernik. Chodzi mi o Automat o jak największej ilości funkcji do tej ceny. Mam miernik z tych lepszych, dałem troche kasy za niego i jestem zadowolony, a teraz chciałbym kupić coś do 200 zł ale jak pisałem żeby to był dobry automat. Mam go zamiar używać tak na wychodne.

Z góry dzięki za info.
    Prosiłbym żeby wypowiedział się ktoś mający taki miernik jak UNIT albo jakiegoś Maystacha.

Dodano:
    Witam

Nikt nie jest w stanie wypowiedzieć się na temat tych mierników ??
    Szkoda

Pozdrawiam
REKLAMA