logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Corsa B - jak ustawić reflektory po naprawie powypadkowej?

uszek1 19 Lut 2007 12:41 9899 3
REKLAMA
  • #1 3590123
    uszek1
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam
    Mam problemik bo w corsie B nie moge dojsc gdzie sa pokretła do regulacji reflektorów auto było bite i swieci za bardzo w doł. Wiedziałem ze jest pokretło do regulacji jakies z gory(sruba)ale krecac nia nic to nie daje. Ma ktos jakies wspazówki co i jak mam zrobic?

Poza tym jedna lampa nie ma silniczka regulacji a co jest dla mnie dziwne w drugiej siedzi silniczek taki jak w corsie A czyli taki

http://allegro.pl/item163925622_silnik_reg_reflektora_opel_corsa_a_1990_1994.html

COs mi sie wydaje ze bylo kombinowane. No ale jak ustawic te lampy??
  • REKLAMA
  • #2 3590243
    mhteg
    Poziom 15  
    Ocena: 37
    skoro ma silniczek to znaczy ze regulacje odleglosci swiecenia ustawia sie z wnetrza pokretlem obok swiatel 4 pozycje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3590253
    Radeon 24
    Poziom 24  
    Ocena: 192
    Witam!!
    Jesli sie nie myle regulacje gora dol robisz tymi pokrecidelkami w silniczkach od pozycjonowania.
    Ta lampa ktora swieci za bardzo w dol jest pozbawiona silniczka i dlatego masz taki efekt.

Jedz na stacje dagnostyczna po urzednim dokupieniu i wsadzeniu brakujacego elementu w lampie. Jak diagnosta bedzie w ok to ustawi Ci swiatla za free, a ty przynajmniej bedziesz mial spokojne sumienie ze nie oslepisz jadacych po przeciwnej stronie.

Pozdrawiam!!
  • #4 3590340
    uszek1
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    czyli regulacja jest w tym silniczku?? Jesli tak to sprawa wyglada juz o wiele prosciej

Dodano po 5 [minuty]:

mhteg napisał:
    skoro ma silniczek to znaczy ze regulacje odleglosci swiecenia ustawia sie z wnetrza pokretlem obok swiatel 4 pozycje.

i nie chdozi mi o regulacje elektryczna bo jak lampa nie ma tej regulacji to co? znaczy sie jak to wyregulowac bedzie swieci gdzie chciała?? chodzi mi o pokretła w lampie musza miec kazde lampy takie cos poza tym tylko w jednym reflektorze jest silniczek w drugim nie czyli mowisz ze jest nieregulowalny cos mi sie nie chce w to wierzyc wogole
REKLAMA