Temat jakże wielokrotnie poruszany na forum, nie wiele mi to dało, gdyż występuje u mnie zanik odchylania poziomego, okresowo, od przypadku do przypadku.
Pewnego dnia włączam, plamka, jest pion, brak poziomu.
Po dokształceniu się na forum, przeczyszczono przełączniki, wymieniono T305 BFW10 (był tam zamontowany BF245 i taki też wstawiłem).
Patrzę, działa, skręcam, półka warsztatowa, włączam, nie chodzi, ponowna podmiana BF, chodzi. Tym razem wygrzewanie. Znów padł, tym razem T308 BFP519, wymiana, chodzi, wygrzewanie, włączanie, wyłączanie.
Efekt - raz chodzi, raz nie, szukanie przerw - nieznaleziona, obstukiwanie nic nie zmienia. Zasilania prawidłowe, stan elek/ dobry.
Schemat z instrukcją mam. Posty na forum przestudiowałem (he, pół dnia
)
Może jakaś podpowiedż, bo mam już go dość
?
Pewnego dnia włączam, plamka, jest pion, brak poziomu.
Po dokształceniu się na forum, przeczyszczono przełączniki, wymieniono T305 BFW10 (był tam zamontowany BF245 i taki też wstawiłem).
Patrzę, działa, skręcam, półka warsztatowa, włączam, nie chodzi, ponowna podmiana BF, chodzi. Tym razem wygrzewanie. Znów padł, tym razem T308 BFP519, wymiana, chodzi, wygrzewanie, włączanie, wyłączanie.
Efekt - raz chodzi, raz nie, szukanie przerw - nieznaleziona, obstukiwanie nic nie zmienia. Zasilania prawidłowe, stan elek/ dobry.
Schemat z instrukcją mam. Posty na forum przestudiowałem (he, pół dnia
Może jakaś podpowiedż, bo mam już go dość
Konto firmowe: