logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra - lampka wewnętrzna w samochodzie wariuje.

huggo 20 Lut 2007 19:08 1629 4
REKLAMA
  • #1 3596178
    huggo
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Wiem ze pewnie dla kogos dobrze znajacym sie na elektronice to pewnie smieszny problem ja jednak nie wiem jak to ugryzc głownie dlatego ze nie bardzo wiem gdzie szukac usterki A sprawa wyglada tak. Chodzi o samochod Opel Astra jakis czas temu po odebraniu samochodu z zakladu blacharkiego zauwazylem ze po moim wyjsciu z samochodu oswietlenie wewentrzne wcale nie gasnie, troche przygasa, jednak caly czas swieci. Wszystkie czujniki drzwi są docisniete jak sam wlacze wlacznikiem oswietlenie to swieci jasniej jednak by zgasla to jedyny znany mi sposob to odlaczenie kabla z zasilaniem.. Z góry dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3596287
    mobil1
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    miałem coś podobnego też w warsztacie blacharskim ale sie juz tak zrobiło ze sie wcale sie nie pali nie brałem sie za to ale pewnie nie masz masy
  • REKLAMA
  • #3 3596298
    rserej
    Poziom 19  
    Ocena: 47
    Najczęściej po wyjeździe od blacharza wszystkie usterki elektryczne polegają ,albo na skaleczeniach izolacji przewodów,lub na przetopieniu izolacji podczas spawania.Sam miałem taki przypadek że pan blacharz spawając progi stopił izolację przewodów które szły w pobliżu efekt był taki że z tyłu samochodu wszystko świeciło według własnego uznania ,a co jakiś czas paliło bezpieczniki(jak dotknęło do masy).Ja osobiście szukałbym takiej przyczyny usterki ,a sposób jest chyba tylko jeden -przejrzeć przewody po całej trasie od zasilania do lampki .Jeśli było coś spawane to weź pod uwagę szczególnie te miejsca.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3596311
    mickemaster
    Poziom 27  
    Ocena: 166
    Powykręcaj wszystkie włączniki drzwiowe i sprawdź, czy na pewno dobrze rozłączają obwód.
  • #5 3596391
    Ache
    Poziom 19  
    Ocena: 13
    rserej dobrze pisze..to na 99% przetopiona izolacja..sprawdz wszystkie kable kawalek po kawaleczku..
REKLAMA