logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do karty PCI Card PC54G2 na Windows XP SP2 nie działają

soberpl 20 Lut 2007 22:15 1179 2
REKLAMA
  • #1 3597387
    soberpl
    Poziom 11  
    Otóż mam problem z w/w kartą. Problem polega na tym, że żadne sterowniki (brak oryginalnej płyty cd) nie działają. Po instalacji sterowników ściągniętych z strony producenta nic się nie dzieje. Gdy instaluję inne (polecane na forach, stronach itd.) pojawia się ikonka na pasku zadań i jest napisane "Not exist". Pomijając kwestię, czy karta jest sprawna (kupowana na allegro z zapewnieniem, że tak) co może być przyczyną? Czy istnieje możliwość, że jakiś sprzęt się 'gryzie'? Dodam tylko, że w PC jest już karta Realtek RTL8139 Family Fast Ethernet NIC za pomocą, której łączę się 'kablowo' z internetem. Owa druga karta ma służyć do wi-fi i połączeniem z konsolami.

Sprzęt :
    - Win XP sp2
    - płyta ECS K7S5A
    - karta graficzna GF 2 MX 64 MB 400 MX

Z góry wielkie dzięki za jakiekolwiek sugestie mające na celu rozwiązać mój problem.

Pozdrawiam.

SoberPL

PS.
    Jest już podobny temat, ale może rozwiązanie jest inne...
  • REKLAMA
  • #2 3601114
    maniacs
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    a nie gryzie ci się z k.muzyczną??

ja z kartami usrobotics miałem, przeboje w połączeniu z SB live

pozatym podobny komunikat (kart not found) pokazywał mi się jak podczas instalki zbyt szybko zrestartowałem win xp - pomagało jedynie ponownie sformatować hddi odnowa postawić system
  • #3 3601313
    soberpl
    Poziom 11  
    Dzięki za zainteresowanie, bo już traciłem nadzieję... Hmm posiadam właśnie kartę SB... Co do zmiany systemu to jestem właśnie po i dalej to samo. Wyciągałeś może kartę dźwiękową? Nie ukrywam, że czekam na Twoją opinię ;)
REKLAMA