logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie sterowniki do Motorola V3r z bootloaderem 0a.30? Telefon niewidoczny

Nosek1 21 Lut 2007 19:14 3210 9
REKLAMA
  • #1 3600514
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Witam mam taki problem co do smoka z tej motoroli podlaczam wszystko zgodnie z instrukcjami i nic nie widzi mi telefonu.TP zrobione nie wiem juz sam o co chodzi.Czy musze instalowac jakies sterowniki do tej operacji i gdzie je znajde??Probowalem robic cracowanym smartmoto i P2k v3.9 i tez nic poprostu nie widzi mi telefonu na poczatku jak podlaczalem to mi go eykrywalo ale nie znalazlo zadnych pasujacych sterownikow jak zrobic teraz zeby mi wykrylo telefon i telefon po tp??Pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

Albo macie jakis sprawdzony program do tej motki??Aaa dodam ze robie kablem usb ktorego dostalem do smart clipa(clona)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3602086
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    długo bym się długo zastanawiał zanim miałbym ruszyć ten fon programami "craczonymi" .
    Jak podłączasz ten fon do USB /bez podłączania TP/ to wykrywa Ci go jakoś ?? czy zero reakcji ??
  • Pomocny post
    #3 3602156
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Jeśli nie wykrywa fona to TP możesz miec nie zrobione ale to raczej przy tym boocie powinno nie miec znaczenia. Boot wyżej wtedy rozumiem ze nie widzi bez podłaczonego TP.
  • REKLAMA
  • #4 3602295
    Nosek1
    Poziom 28  
    Jak go podlaczam bez tp to mi go wykrywa ale nie ma do niego sterownikow jak zrobie tp i podlacze to tez wykrywa pod inna nazwa nie v3 i tez nie ma sterownikow.
  • Pomocny post
    #5 3602665
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    bez TP powinno Ci wykryć telefon jako V3r - jeśli masz zainstalowane sterowniki. Z TP powinien zostać wykryty, ale w trybie Blanc Mode lub Flash mode i nie napisze Ci jaki to model jest i także potrzebuje sterowników.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3603230
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Nosek1 napisał:
    Jak go podlaczam bez tp to mi go wykrywa ale nie ma do niego sterownikow jak zrobie tp i podlacze to tez wykrywa pod inna nazwa nie v3 i tez nie ma sterownikow.

Jaki masz system ?? u mnei na xp wykrywa automatycznie, dlatego nei mozesz zrobić bo nei masz sterowników pod motkę , jak jest w trybie testowym to nie jest rozumiany przez program i dlatego nei wykryje Ci telefonu bo windows i porgram nei wie że to V3r dopóki nie powie mu tego driver. Zainstaluj stery i bedzie ok
  • REKLAMA
  • #7 3604103
    Nosek1
    Poziom 28  
    A macie moze sterowniki??Bo ja mam same kraczone programy w nich sa jakies sterowniki ale nie pasuja.Co do systemu to mam XP-ka.
  • Pomocny post
    #8 3606861
    adrianw
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Znalazłem jakieś stery do motek może to będzie to :)
    Załączniki:
    • USB_Modem_Driver.rar (1.16 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 3607571
    Nosek1
    Poziom 28  
    Telefon juz oddalem niestety z simlockiem ale stery sie przydadza na nastepny raz.POzdrawiam i dziekuje bardzo za pomoc i fatyge

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy wykrywania telefonu Motorola V3r z bootloaderem 0a.30 podczas podłączania do komputera z systemem Windows XP. Telefon jest wykrywany przez system, lecz brak jest odpowiednich sterowników, co uniemożliwia komunikację i wykonanie operacji TP (Test Point). Podłączenie bez TP powoduje wykrycie telefonu jako V3r, natomiast z TP pojawia się inna nazwa urządzenia (tryb Blanc Mode lub Flash Mode), również bez sterowników. Konieczne jest zainstalowanie dedykowanych sterowników do Motoroli V3r, które umożliwią rozpoznanie urządzenia zarówno w normalnym trybie, jak i w trybie serwisowym. Użytkownik dysponuje kablem USB do Smart Clipa (klon) i próbował używać programów SmartMoto oraz P2k v3.9, które nie rozpoznają telefonu bez właściwych sterowników. W dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące poszukiwania i instalacji sterowników oraz rekomendacja programu dostępnego na forum Elektroda.pl, który może pomóc w obsłudze telefonu. Ostatecznie użytkownik oddał telefon z simlockiem, ale zdobyte sterowniki mogą przydać się w przyszłości.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA