logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pentagram Cerberus ADSL - problem z zapamiętaniem hasła

twierdza szyfrów 22 Lut 2007 19:46 1385 1
REKLAMA
  • #1 3604760
    twierdza szyfrów
    Poziom 15  
    Ocena: 47
    Modem sprawował mi sie super przez dwa lata.
    Wczoraj jak go włączyłem , ustawienia sie chyba zresetowaly bo straciłem dostęp do internetu. Powtorne wpisanie nazwy uzytkownika i hasła nie były zapamietywane w konfiguracji przez przeglądarkę www.
    Dopiero podłączenie i zainstalowanie przez USB routera oraz konfiguracja programikiem z płytki uruchomiła mi neta.
    Problem jest w tym ,że po wyłaczeniu routera i włączeniu go hasło i nazwa użytkownika nie sa zapamietywane.
    Musze wejsc http://192.168.1.254
    i w Quick Start dać save config i jest ok.
    Pomożcie mi jak to ustawic aby były te dane zapamietane bo juz mi ręce opadają. Nic nie pomaga aby zapamietało.
    Wcześniej miałem podzieloną neostradę i wszystko mialem ustawione na IP - automatycznie szukało i bylo ok.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3606483
    twierdza szyfrów
    Poziom 15  
    Ocena: 47
    Pytanie dodatkowe : jaki jest adres w ustawieniach: Static IP Settings
    ja mam
    IP Address 0.0.0.0
    Subnet Mask 0.0.0.0
    Gateway 0.0.0.0
    moze to jest powodem tego ze nie zapamietuj hasła.

ewentualnie moze ktos mi wysłac wzór ustawien do neostrada w zakładce configuration : WAN

IP komputerow nie mam przydzielonych , tylko zaznaczone wszedzie na automatyczne uzyskanie IP i chodziło mi to naprawde pieknie a teraz nieraz zrywa i nie zapamietuje po włączeniu danych do zalogowania się.
    pozdrawiam
REKLAMA