logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy program Stroboskop może uszkodzić monitor przy szybkim przełączaniu kolorów?

wiewior_kg 26 Lut 2007 21:50 3120 2
REKLAMA
  • #1 3621642
    wiewior_kg
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    Witam. Mam pytanie odnośnie programu Stroboskop jaki mam w komputerze. Czy gdy ustawię w nim np white color speed na 50 a black kolor speed na 40 i włączę (taka prędkość pozwala osiągnąć efekt stroboskopowy) to czy monitor może się uszkodzidź, spalić (nie wiem jak to nazwać :D) od wyświetlania w tak szybkim tempie koloru czarnego i białego (na zmianę) ???? Jeżeli nie to czy prawdopodobieństwo uszkodzenia zwiększa się przy wzroście jasności monitora (co polepsza efekt) ???? Pytam w sumie z czystej ciekawości a ostatnio bawię się ciągle tym programem i nie chcę przy okazji uszkodzić monitora ;). Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3622458
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Szkoda że nie ma tu działu "Pomysły dziwaczne" - ten post by się nadawał.
    Oczywiście że możesz przewalić tym kretyńskim programem (na 100% stworzonym przez idiotę) przede wszystkim układ WN, odchylanie lub/i zasilacz.
    Baw się dłużej to i oczy uszkodzisz.
  • #3 3623164
    wiewior_kg
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    O jezu ja się tylko spytałem. Napisałem z ciekawości a nie, żeby 24/7 świecić nim i patrzyć się w ekran :). Zamykam temat bo tylko chodziło mi oto, żeby się dowiedzieć czy może się coś stać a nie zaraz będzie dyskusja o tym, że ten kto kto stworzył to idiota :(. Pozdrawiam.
REKLAMA