logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferguson 3018 vs klon – zgodność oprogramowania, list kanałów i różnice sprzętowe

bartek_1000 28 Lut 2007 14:49 1119 7
REKLAMA
  • #1 3627637
    bartek_1000
    Poziom 10  
    witam
    czy sa roznice miedzy fergusonem np 3018 a jego klonem?
    Czy pasuja do clona listy softy itd. od Fergusona?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3627700
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    Nie ma róznicy.
    Softy robione są też do tych tunerów.
    pasuja tez softy do fergusonów po zmianie nagłówka w sofcie.
    dobry jest DSR i HEAT
  • REKLAMA
  • #3 3628335
    bartek_1000
    Poziom 10  
    mam jeszcze jedno pytanie bo czytam cala ta elektrode i sie ucze wszystkiego powoli ale jedna rzecz zaintrygoawala :) a mianowicie chodzi juz o to ustawianie anteny na HB i Astre!
    Czy ustawiajac HB mam "ruszac" antena w poszukiwaniu HB?
    A ustawiajac Astre mam "ruszac" Konwenterem?
    Jak to jest ?:)
  • #4 3628552
    Mar$
    Poziom 21  
    Ocena: 23
    Jest to możliwe ale bardzo niewygodne , standartowo robi się tak Antena z konwerterem centralnie ustawiona na HB , drugi konwerter zezuje na Astre i za pomocą przełącznika doprowadzone do tunera wtedy bez obracania anteną Masz HB i Astre
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3628577
    bartek_1000
    Poziom 10  
    Aha rozjasniles mi to :) ale mam jeszcze co do tego pytanie!
    antene kieruje wq tych danych iles tam stopni na HB a konwenter w jaki sposob sie zezuje tzn na tym uchwycie mam go przekrecic? czy jak to wyglada?
  • #6 3628615
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1061
    nie przekrecasz go tylko montujesz obok istniejacego konwentera nastepny ktory jest "zezem" .
  • #7 3629397
    bartek_1000
    Poziom 10  
    a czy do ustawienia HB i Astry musze miec na tunerze jakas liste juz wgrana czy jak bede krecil antena to cos zlapie?
  • REKLAMA
  • #8 3629544
    pajo21
    Poziom 35  
    Ocena: 173
    lista w tunerze napewno bedzie.
    zajżyj na tą strone tam jest duzo rzeczy opisanych
    http://jackysat.prv.pl/

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Tuner Ferguson 3018 i jego klony są sprzętowo bardzo podobne, a oprogramowanie (softy) jest kompatybilne po ewentualnej zmianie nagłówka w plikach. Popularne wersje oprogramowania to DSR i HEAT, które działają na obu urządzeniach. W kwestii ustawiania anteny na satelity Hot Bird (HB) i Astra, standardowo antena z konwerterem jest ustawiona centralnie na HB, a drugi konwerter ("zez") montowany obok pierwszego jest skierowany na Astrę. Przełącznik pozwala na wybór sygnału bez konieczności obracania anteną. Konwerter "zez" nie jest przekręcany, lecz montowany obok istniejącego. Do prawidłowego odbioru sygnału z HB i Astry na tunerze powinna być wgrana odpowiednia lista kanałów. Dodatkowe informacje i instrukcje można znaleźć na stronie jackysat.prv.pl.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA