logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD Manta DVD-002 - zakłócenia obrazu przy podłączeniu przez S-Video

ogryz 28 Lut 2007 20:45 1800 0
REKLAMA
  • Witam!
    DVD jak w temacie. Gdy do mnie trafił nie wykrywał obecności płyt - chwilę kręcił, po czym wyświetlał komunikat "No Disc". Przyczyną okazała się luźna tasiemka od lasera. Dodatkowo przelutowałem przetwornicę i płytkę klawiatury. Po wyżej wymienionych zabiegach sprzęt ożył.
    Problem pojawił się po podłączeniu do TV - na ekranie wyświetlane są śmieci. Dzieje się tak zarówno podczas wyświetlania obrazu powitalnego, jak i filmu z płyty. Same płyty czyta bez problemu (świadczy o tym prawidłowa fonia). Nie reaguje na opukiwanie. Sprzęt podłączam do TV przez kabel S-Video (kabel sprawny :))
    Czego tu się czepić? Przetwornica wydaje mi się ok (o czym świadczy całkowicie prawidłowa fonia i praca napędu).

Pozdrawiam.

------------------------
    Dodałem 1.03.07 - godz. 21.39

Podstawiłem płytkę główną z innej manty, którą akurat miałem do zrobienia i problem ustąpił. Jako, że akurat nie miałem takiej do podłożenia na stałe, klient zrezygnował z dalszej naprawy. Probowałem jeszcze przelutować w/w płytkę, lecz nic to nie dało.

Temat zamykam.
    O autorze
    ogryz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Specjalizuje się w: monitory, rtv
    ogryz napisał 4186 postów o ocenie 134, pomógł 391 razy. Mieszka w mieście Kościan. Jest z nami od 2005 roku.
  • REKLAMA
REKLAMA