Witam chciałem troszke z tuningować swoje Uno ale nie wiem od czego zacząść możę mi powiedzie co mam zrobić chciałem zrobić tuning mechaniczny i zewnetrzny i wewnetrzny po małych kosztach oczywiście
hey. apropos tuningu zewn . małym kosztem możesz poprawić wygląd swojego autka.... napewno efektownie będzie wyglądała jakaś końcówa wydechu,, brewki na przednich lampach(jeśli sa dostępne do uno??)
a to możesz zrobić sam,,,(oczywiscie pamiętam o tym że chcesz lecieć po kosztach) : pomaluj zderzaki pod kolor ,, uroku dodałyby jakieś wycięcia, w których zamontuj siatke,,,, (wymyśl lub podpatrz jakiś kształt) ,,, w grillu musowo siatka.,,, hey powodzenia
Malowanie jest drogie sam lakier kosztuje a o robocie nie wspomne.
Ja akurat dogadałem się z kumplem co miał sprężarke i pistolet do malowania a lakier kupiliśmy tańszy od stosowanych w lakierniach
Jeśli chodzi o wnetrze proponuje zamontowanie pokrowców na siedzenia efekt super.
Podświetlenie wnętrza neonami na zewnątrz nie radze problemy z policją.
Gałka zmiany biegów i mieszek pod kolor pokrowców na siedzenia.
Nakładki na pedały, pokrowiec na kierownice.
Jeśli chodzi o zewnętrzne zabiegi to końcowy wydech albo nasadka na tłumnik.
Folia oczywiście z atestem na tylnie lampy (różne kolory) i na szyby (tylko tył)
Klamry na sprężyny obniża auto będzie się trzymać drogi i ładnie wyglądać.
Zderzaki jakieś dokładki troche szpachlu i siatki będzie OK.
Progi są tanie.
Wlot na maske.
Silnik lepiej tego nie ruszać bo w porównaniu do tych powyższych kosztów to będzie kosztować najdrożej, zwłaszcza w takich samochodach.
Radze wymienić świece na jakieś sportowe i przewody zapłonowe.
jeszcze walnij 2 paki wzdłuż auta i będzie wiejski tuning jak ta lala. A jeżeli masz robić dziury w zderzaku i wypełniać je siatexem i niedoróbki nadwozia szpachlą to daruj sobie tuning.
Niewydawaj kasy na takie śmieci jak pokrowce itp. Jak chcesz żeby to uno ci ladniej chodziło to zamontuj filtr stożkowy (jezeli niemasz gazu) jednak niezapomnij o odizolowaniu takiego filtra od komory silnika i zamontuj jakąś rurę doprowadzająca zimne powietrze do filtra. W unie też przydało by się zmienić kierownicę na jakąś ładniejszą (czyt. skorzaną)
Najlepiej to zainwestuj w jakiś sprzęt audio , ladne alufelgi (do una starczą nawet 14) i jak będziesz miał kasę to zrób glebę. Jak masz z przodu pomarańczoew kierunki to zamien je na białe, usun oznaczenia z tylnej klapy, zamontuj jakąś dyskretną lotkę i będzie wypas.
kasa5 niema czegoś takiego jak sportowe świece i sportowe kable - świece trzeba dobrać na podstawie katalogu! Osobiście polecam NGK - najgorsze są Boscha.
No jak narazie to mam w uniaczu przyciemnione szybki caly tył i tylni zderzak w kolorze nadwozia heh przedni był do wymiany hehe niestety lenin10 powiadasz żeby zamontować świece NGK tak nie żadne Boscha ja to jestem ciemny w tych sprawach
Zrób tak:
1. Wstaw strumienice zamiast katalizatora( wiecej koni:P)
2.Możesz także od razu wymienić tłumik na sportowy(żeby był fajny dźwiek)
3.Jakies może Car Audio:P
nio i chyba tyle jak narazie wystarczy
p.s moj brachol ma uniaka(1.4) i ma te wszytskie rzeczy zrobione u siebie w aucie
Dodano po 2 [minuty]:
Zrób tak:
2.Możesz także od razu wymienić tłumik na sportowy(żeby był fajny dźwiek)
3.Jakies może Car Audio:P
nio i chyba tyle jak narazie wystarczy
p.s moj brachol ma uniaka(1.4) i ma te wszytskie rzeczy zrobione u siebie w aucie wiecej możesz sie dowiedziec o tuningu uniaka na :http://team.fiatuno.pl/ lub http://www.fiatuno.pl/?ref=team.fiatuno.pl
ehe, ślisska sprawa :]
Ogólnie tani tuning to najczęściej wiejski tuning. Więc jeśli nie masz pieniędzy to się wstrzymaj . Ewentualnie tak jak pisał lenin 10 drobna kosmetyka.
Witam proponowal bym zrobić tylnią klapę na prosto, całkowicie wygladzić a tablice rejestracyjna zamontować w zderzaku, otwieranie klapy z pilota albo wsadzić mechanizm np. od Fiata punto przy siedzeniu kierowcy za kilka dni dodam kilka fotek co do tematu pozdro
bardzo dobry pomysł z tą klapą powiem bracholowi żeby takie coś sobie zrobił;p ja bym jescze moż efelgi walną do teog uniaka z BMW rekina i polerke zrobił na błysk:PP
Jutro nareszcie dodam zdjęcia juz sie nie mogę doczekać, ale niestety jeszcze nie wszystko skończone, trochę jeszcze jest do zrobienia. Pozdrawiam wszystkich
Lepiej zweryfikuj czy oby nadwozie i podwozie nie jest zjedzone-jeszcze w żadnym jeżdżącym uno nie widziałem kawałka zdrowej blachy.
Przypadkowa strumienica to tak samo jak przypadkowy stożek zabierze i tak marne osiągi. Pierwszym etapem jest wymiana wałka rozrządu na 866. Następnie można modyfikować wydech oraz usztywnić zawieszenie przez wymianę sprężyn i amortyzatorów-by wyeliminować efekt wahadła na zakrętach chociażby. Z wyglądu zewnętrznego wystarczy zainstalować ładne felgi aluminiowe z porządnymi oponami-wszystko inne tj kratki w grillach wieje "wsią" i wygląda ohydnie.
Co do silnika: porting głowicy i wymiana wałka rozrządu daje naprawde dużo, w zawieszeniu proponuje wstawić sprężyny i amorki z 1.7D (są twardsze), jeśli nie masz to koniecznie stabilizator, montaż strumienicy mija się z celem chyba dla efektu placebo. Ogólnie moim zdaniem przerobiony 1.4 w Uno dość dobrze daje rade