logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakup karty graficznej ATI Mobility Radeon x700 do TOSHIBA Satellite M70-151

MAREK-serwis 08 Mar 2007 06:15 1425 3
REKLAMA
  • #1 3655611
    MAREK-serwis
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Witam.Mam pytanie.Czy ktoś z Kolegów ma informacje na temat zakupu podzespołów bazowych do laptopa jak w temacie.Interesuje mnie zakup karty graficznej ATI Mobility Radeon x700.Na grafice napisane jest: Toshiba M26P128MB 216CPIAKA13FG i dalej N 19475.00 0536AAG.Uszkodzenie polega na braku treści obrazu na matrycy/reaguje tylko na rozjaśnianie/natomiast po podpięciu monitora obraz pojawia się,ale w ustawieniu najniższym i ze"śmieciami".System działa poprawnie a więc sądze ,że nie jest to uszkodzenie systemowe ale fizyczne i dotyczy grafiki.Może Koledzy spotkali się z podobnym. uszkodzeniem.Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3785349
    zbych_u
    Poziom 2  
    Bardziej stawiałbym na uszkodzoną pamięć ram. Bo z tego co się orientuje to w tym modelu laptopa pamięć ram częściowo jest współdzielona z grafiką. Spotkałem się kiedyś z bardzo podobnym przypadkiem i okazało się że uszkodzona jest pamięć.
  • REKLAMA
  • #3 3785699
    misiupan
    Poziom 35  
    Ocena: 441
    Witam , na początek pasta flux lub inna pasta kalafoniowa , podlać jej troche pod pamięci grafiki , ewentualnie pod kość graficzną i przegrzać hot air -em , powinno się poprawić , doświadczalnie dobrać temperaturę , ja daję 450 stopni na pamięci , czasem mniej , jeżeli płyta jest na podgrzewaczu kwarcowym , uwaga !! trzeba to robić z wyczuciem bo skopcisz układy , lub kulki przepłyną przez przelotki na drugą stronę płyty (kulki pod pamięciami lub grafą).
  • #4 3785990
    MAREK-serwis
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Dzięki za zainteresowanie się tematem.Odpowiadam:uszkodzona była tylko grafika M26P128MB.Koszt z przesyłką to 488 zł.Otrzymałem ją w f-mie CRS p.Grzegorza Adamczyka w Warszawie.Zamykam temat i dziekuję wszystkim,którzy udzielili mi odpowiedzi.
REKLAMA