logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kamerę pogłosową do miksera Yamaha 12 i Seea 10?

daref 14 Mar 2007 09:03 2504 3
REKLAMA
  • #1 3676742
    daref
    Poziom 10  
    Jak najlepiej wpiąć kamerę pogłosową - mam mikser Yamahy 12 kanałowy i power mikser Seea 10 kanałowy. Kupiłem do tego kamerę pogłosową jak to spiąć (4 mikrofony + klawisze idą do miksera) tak żeby osobno dla każdego mikrofonu ustalać zakres pogłosu - czy tak się da?
    Załączniki:
    • Jak podłączyć kamerę pogłosową do miksera Yamaha 12 i Seea 10? mx12_4.jpg (49.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3678216
    łysy32
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    W mikserze każdy kanał mikrofonowy ma regulację dla pogłosu więc bez problemu wyregulujesz każdy indywidualnie (potencjometr na danym kanale może mieć opis FX lub EFECT).A kamerę trzeba wpiąć w pętlę czyli najprościej z miksera SEND do kamery INPUT , powrót z OUT lub DELAY kamery do miksera.Z sumy miksera kabel na wzmacniacz.Oczywiście możesz mieć opisane inaczej gniazda i potencjometry ale raczej dojdziesz.

Ze zdjęcia choć mało widoczne wydaje mi sie że do podłączenia miksera z efektem służą gniazda w górnym prawym rogu
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3679360
    matelko
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Potencjometry wysyłki mogą być też opisane jako AUX. Gniazda wyjściowe tych wysyłek mogą być opisane podobnie. Powroty z efektu możesz wpiąć np. w dwa kanały mono albo jeden stereo.
  • #4 3680077
    matel001
    Poziom 20  
    Ocena: 8
    Ważne jest też żeby kamere podpinać pod POST aux, jest to bardzo ważne, bo innaczej sygnał przesteruje kamere a efektu będzie zbyt dużo.
REKLAMA