Mam taki problem, chciałem połączyć mojego laptopa z komputerem stacjonarnym, a ponieważ pierwszy komputer to laptop, więc dołożenie drugiej sieciówki odpada. Użyłem więc kabla szeregowego (akurat takowy posiadałem). Kabel jest na 100% dobry (można sobie pisać nawzajem przez hyperterminale).
Na laptopie dodałem połączenie kablowe jako host, na drugim komputerze jako gość i jest taki efekt:
Przy próbie połączenia pojawia się "wybieranie numeru" potem "weryfikacja nazwy użytkownika i hasła" i dalej 15 sekund zwłoki i błąd: "zdalny komputer nie odpowiada". Dzieje się tak przy wybraniu protokołu PPP.
Po przestawieniu na SLIP, komputer gość łączy się, w trayu pojawia się ikonka połączenia, ale na hoście jest "brak podłączonych klientów".
Komputery nie odpowiadają na pingi, kombinowałem już na wszelkie sposoby i nic
Może ktoś się już tym bawił i ma jakieś doświadczenia?
Na laptopie dodałem połączenie kablowe jako host, na drugim komputerze jako gość i jest taki efekt:
Przy próbie połączenia pojawia się "wybieranie numeru" potem "weryfikacja nazwy użytkownika i hasła" i dalej 15 sekund zwłoki i błąd: "zdalny komputer nie odpowiada". Dzieje się tak przy wybraniu protokołu PPP.
Po przestawieniu na SLIP, komputer gość łączy się, w trayu pojawia się ikonka połączenia, ale na hoście jest "brak podłączonych klientów".
Komputery nie odpowiadają na pingi, kombinowałem już na wszelkie sposoby i nic
Może ktoś się już tym bawił i ma jakieś doświadczenia?