logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Elektronika z żarówki 17W do jarzeniówki 8W UV – czy można podłączyć, jak połączyć?

Venom007 19 Mar 2007 18:13 2768 2
REKLAMA
  • #1 3695856
    Venom007
    Poziom 27  
    Ocena: 37
    Witam. Czytałem na forum ze mozna wyciągnąć elektronike z energooszczędnej zarowki i mozna to podpiac do zwyklej jarzeniowki i bedzie grało :) tylko pisalo ze dawca musi miec takie same parametry jak jarzeniowka czy to prawda? mam elektronike z 17W zarowy a moja jarzeniowka jest 8W (UV) czy moge ja podpiąć pod ta elektronike? jesli nie to czy mozna podpiac 2x8W? jeszcze jedno pytanie bo na elektonice sa 4 punkty ktore stykaly sie z bańką (jarzeniowka) jak ja podpiac do zwyklej jarzeniowki ? (z 4 bolcami) pozdrawiam i czekam na odp
  • REKLAMA
  • #2 3696438
    Rysio4001
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 1073
    Tak to prawda że dawca musi mieć podobną moc co świetlówka którą chcesz podłączyć. Dwóch świetlówek nie podłączałem, ale jedną o podobnej mocy oczywiście i pięknie świeci. Masz 4 wyprowadzenia po 2 na każdy koniec świetlówki i to jest podgrzewanie elektrod żeby świetlówka łatwiej zapaliła. Oczywiście musisz podłączyć tak jak było to w lampie energooszczędnej. I jeszcze jedno. Te elektroniki często padają jak padnie świetlówka, tak więc najlepiej taką elektronikę zaadoptować do nowej świetlówki zanim poprzednia padnie całkiem.
    Powodzenia.
  • #3 3696605
    Venom007
    Poziom 27  
    Ocena: 37
    Zarowka jeszcze swiecila jak wyjąłem z niej elektronike, ale i tak teraz jest mi zbedna bo chcialem podlaczyc UV do tej elektroniki no ale niestety nie da rady dzieki za odp i pozdrawiam
REKLAMA