logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6100 wyłącza się najczęściej w czasie rozmowy

Pawel1812 19 Mar 2007 18:37 1428 4
  • #1 3695963
    Pawel1812
    Poziom 26  
    Ocena: 266
    Witam
    Mam problem jak w temacie, telefon się wyłącza zawsze w czasie rozmowy lub wysyłania sms'ów, choć sporadycznie wyłącza się bez powodu. Jeśli wyłącza się w czasie rozmowy, to najpierw piszczy, że bateria jest słaba i po kilku sekundach się wyłącza. Kiedyś dało się porozmawiać dłużej, teraz kilka sekund. Dodatkowo cuda się dzieją ze wskaźnikiem baterii. Jak się przed wyłączeniem przerwę rozmowę, to pokazuje jedną kreskę, a przed rozmową bateria była pełna po ładowaniu. Telefon nie reaguje na pukanie. Jeśli ktoś się spotkał z takim przypadkiem, to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
  • #2 3696002
    Leono
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    wymien baterie. to jej wina.
  • #3 3696040
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 927
    można spróbować baterie ale jeśli to nie pomoże to PA do wymiany
  • #4 3696051
    darkonel
    Poziom 19  
    Ocena: 38
    Witam. Miałem sporo takich przypadków. Wystarczyło wymienić baterię (akumulatorek) i sprawa powróciła do normy. Dzieje się tak że zuzyte ogniwo posiada większą rezystancję wewnętrzną, co oznacza występowanie na nim normalnego napięcia, lecz jego wydajnośc prądowa jest bardzo mała, a przecież telefon najwięcej prądu pobiera przy komunikacji z przekaźnikiem (wysyłanie SMS czy rozmowa) stąd te nieoczekiwane wyłączenia (dużemu poborowi prądu przy ogniwie z dużą rezystancją wewnętrzną na skutek zużycia towarzyszy duży spadek napięcia).
    Proponuję zakupić akumulatorek, tylko przestrzegam przed produktami z Chin;) o pojemności nieraz zawyżonej 5-krotnie. Na pewno pomoże (wiem to z własnej praktyki na kilkudziesięciu modelach). Pozdrawiam
  • #5 5281581
    Pawel1812
    Poziom 26  
    Ocena: 266
    Telefon w stanie uszkodzonym przeleżał ponad rok, w końcu się jednak za niego zabrałem. Przyczyną okazało się słabo przylutowane złącze baterii, po rozebraniu telefonu i przyłożeniu baterii - złącze odpadło. Porządne przylutowanie rozwiązało problem.
    Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
REKLAMA