logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakłócenia obrazu na karcie TV WinFast XP2000 po podłączeniu kablówki

Arguss11 21 Mar 2007 12:14 1049 2
  • #1 3702304
    Arguss11
    Poziom 2  
    Mam problem z w/w karta po podłączeniu anteny (kablówka) pojawiają się na ekranie widows zakłócenia w postaci drżącego pasa na ekranie.Pas ma szerokość ok 5 cm i przesuwa się od góry do dołu ekranu.Gdy podłączę antenę pokojową efekt ustępuje.Na jakimś forum znalazłem coś takiego:" no tak z tym miganiem monitora to miałem podobny problem pytałem się gościa z kablówki co na to może poradzić, bo przyczyna tkwi po stronie dostawcy sygnału TV, ale ten łosiu - eks specjalista od TV, który bierze naprawdę sporą kasę za swoją fachowość, zupełnie nie wiedział o co mi chodzi, nawet próbował mi wmówić, że przecież wszystko jest w porządku, a że trochę mruży to komu to przeszkadza, on tego nie widzi, A problem tkwi w tym że sprzęt pośredni, jak wzmacniacze TV, jest nieseparowany elektrycznie i pracuje np. na innej fazie niż nasz monitor i stąd te zakłócenia i tętnienia np. przy uruchamianiu się lodówki Ja we własnym, zakresie zastosowałem filtr sieciowy na kablu antenowym, a dokładniej chodzi o separację poprzez odpowiedni kondensator".Mam pytanie co znaczy odpowiedni kondensator a może jakieś inne sugestie ???
  • #2 3702759
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1471
    Witam
    Jak pisałeś to jest separator albo padnięty albo jakiś felerny. Możesz pokombinować z podłączeniem kompa bo prawdopodobnie masz bez ziemi i w tym też może być problem. Przerabiałem to i to prawda że z tymi pseudo servisantami nie da się gadać oni są ślepi i i do tego nie widzą.
    Pozdrawiam
  • #3 3705524
    Arguss11
    Poziom 2  
    Cytat:
    Witam
    Jak pisałeś to jest separator albo padnięty albo jakiś felerny. Możesz pokombinować z podłączeniem komputera bo prawdopodobnie masz bez ziemi i w tym też może być problem. Przerabiałem to i to prawda że z tymi pseudo servisantami nie da się gadać oni są ślepi i i do tego nie widzą.

Komputer jest uziemiony więc raczej nie w tym jest problem.Pokombinowałbym z tymi kondensatorami ale niebardzo wiem jakich wartości użyć.
REKLAMA