logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Megane II 1.6 2005 – lokalizacja i dostęp do sondy lambda przed katalizatorem

andpak 21 Mar 2007 22:50 8632 4
REKLAMA
  • #1 3705002
    andpak
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam!
    Wymieniali mi dzisiaj w serwisie sondę lambda. Z tego co czytałem na forum to w tym modelu sa dwie sondy jedna przed katalizatorem druga za. Mam w związku z tym pytanie, czy można wymienić sondę przed katalizatorem bez`podnoszenia samochodu? proszę o podanie gdzie dokładnie w którym miejscu sie znajduje ta sonda? Pytam dlatego, że nie zauważyłem aby gdy wymieniali sondą samochód był uniesiony na podnośniku. Samochód jest na gwarancji i nie otrzymałem uszkodzonej sondy. Mam zastrzeżenia co do sposobu naprawy, chcę sie upewnić czy jest taka możliwość przed ponowną wizytą w serwisie. Proszę o informacje.
  • REKLAMA
  • #2 3705509
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5120
    Przed katalizatorem da sie chyba bez podnosnika.Mam co prawda thalie z silnikiem1,4 16V ale 1,616V jest identyczny.W mojej thalii jest dojscie do sondy z tylu silnika,ciezko ale po prawie polozeniu sie na silniku jest mozliwosc jej wymiany.Ta za katalizatorem to tylko z podnosnika
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • REKLAMA
  • #3 3705532
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1654
    Nie napisałeś nic o samochodzie poza nazwą. Wymiana sondy pierwszej jest możliwa od góry. Jeśli samochód jest na gwarancji to części są własnością gwaranta więc nic nie dostaniesz. Wprawdzie w takich przypadkach jest to okazja do zdobywania części przez personel ale klient ma dbać o swoje interesy. I wreszcie, czy masz zastrzeżenia w związku z funkcjonowaniem pojazdu, czy tylko martwisz się stosowaniem prawa?
  • REKLAMA
  • #4 3708426
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5120
    Po co ma pisac jak meganka wystepuje tylko w dwoch wersjach1,6 obie16V-105 koni i oslabiona chyba95.Symbol K4M.Teraz chyba nawet i oslabionej nie ma.To blizniak mojego1,4 16V K4J,da sie wymienic

Dodano po 2 [minuty]:

Nie105 a115 koni,sorry bo ktos sie moze zdenerwowac:D
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #5 3709425
    andpak
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam!!

Dziękuję za zainteresowanie, w dniu wczorajszym sprawdziłem i okazało się, że można wymienić bez podnoszenia. Po lewej stronie silnika od kolektora jest dojście.
REKLAMA