logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rysunek techniczny. Wykonanie rzutów. Jak należy to zrobić?

Kowal1X2 22 Mar 2007 15:26 7534 5
REKLAMA
  • #1 3706900
    Kowal1X2
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Mam problem z rysunkami:
    1. Ten rysunek musze narysować poprawnie wg reguł rysunku technicznego i wykonać 3 rzut (wzdłuż B-B)

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

2. Drugi rysunek podobnie jak pierwszy narysować poprawnie według technik rysunku technicznego (jest to widok z góry). I właśnie nie wiem co należy zrobić temat rysunku to PRZEKRóJ STOPNIOWY.

chciałbym żeby mi ktoś podpowiedział jak to należy robić. Dodam że nie nawidze rysunku technicznego jestem antytalencie rysunkowe. Z góry dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 3707437
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3708178
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    Znajome karteczki :) Książki Dobrzańskiego nie mamy? Elektrit w tym stopniowym nie powinna być jeszcze kreska pionowa w miejscu "załamania"?

Kowal1X2 masz z panem J.? :)
  • REKLAMA
  • #5 3710727
    Kowal1X2
    Poziom 13  
    He pewnie że z panem J. Ja tam rysunku jestem cienki wiec nawet nie próbuje sie za to zabierać ale dzięki.
    Jak coś stworze to dam wam do sprawdzenia.
  • #6 3730881
    Kowal1X2
    Poziom 13  
    okej ten pierwszy chyba dobrze. A z drugim nie wiem co dalej w którym miejscu on ma być (wzdłuż B-B i czy te linie pokazujące płaszczyznę B-B nie powinny być na tym głównym rzucie) no i jak powinien ten rzut wzdłuż B-B wyglądać.

W załączniku moja koncepcja.

REKLAMA