logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio JVC KD-AVX1 lub Sony MEX1GP z USA - raster częstotliwości i przeróbka

ladamaniac 27 Mar 2007 08:44 1437 1
REKLAMA
  • #1 3723188
    ladamaniac
    Poziom 40  
    Ocena: 2060
    Witam
    Mam pytanie. Moge dostać z usa radio. W grę wchodzą dwa modele: albo JVC KD-AVX1 albo Sony MEX1GP. Niestety nie znalazłem do nich żadnego manuala, gdzie byłby podany raster częstotliwości, Wiem, że dużo JVCów było "suitable for european switch" z kolei mam kino Sony i łapie co 0,1Mhz Ile ewentualnie kosztowałaby przróbka, i czy jest w ogóle możliwa.Chętnemu do przeróbki mogę podesłać sprzęta, sam się bawić nie chce, nie moja dzedzina chyba że pomoze wymiana rezystorów. J jak z DVD w JVC czy jest "ogólnoregionalne" ?
    Dzięki za rady- kup w Polsce nie będziesz miał kłopotów, bo to miał być prezent i wyszedł cokolwiek kłopotliwy :D
  • REKLAMA
  • #2 3726479
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Cóż, w USA, w przeciwieństwie do Europy, modele multisystemowe nie są powszechnie dostępne, gdyż większość Amerykanów nie ma i nie potrzebuje kontaktu z Europą. Szansa na to, że sprzęt będzie pracował bez przeróbek jest zatem niewielka. Skontaktuj się z serwisem, jeżeli model to przewiduje, powinni przestroić za niewielkie pieniądze. Jeżeli zaproponują cenę wyższą niż wartość sprzętu, wtedy pozostaje mieć nadzieję, że znajdziesz tu fachowca, który mial do czynienia z tem sprzętem, ale raczej wtedy umieść post w części serwisowej.
REKLAMA