logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SonyEricsson K750 "please wait" po flaschowaniu

Spunky 30 Mar 2007 19:16 2399 12
REKLAMA
  • #1 3735026
    Spunky
    Poziom 11  
    Witam mam pytanie, otorz kupilem telefon SE K750 z softem od W800 (R1No35) i chcialem sobie ten soft zauktualizowac do wersji R1BC002 lecz po wgraniu softu programem GSflasch po wlaczeniu telefonu wyskakuje napis "Please Wait" i nic sie nie dzieje nawet 20 godzin moze tak byc i nic...
    Probowalem wrocic do starego softu ale tez nic nie pomoglo, wgrywalem tez soft od K750 ale bez rezultatu...
    Nadal mam Please Wait...
    Wgrywalem softy na rozne sposoby GSflasch, PhoneXS, DaVinci 13.7 ale nic nie pomoglo...
    Czy ktos wie jak ruszyc ten telefon i jakim programem??
    Moj CID to 36 RED
  • REKLAMA
  • #2 3735040
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 279
    setoolem wgrywając najpierw eroma a potem main i fs .
  • REKLAMA
  • #3 3735256
    bsp1
    Poziom 14  
    ja mysle ze poprostu nie zrobiles kustomizacji... nie znam tych programow, nie mam potrzeby, uzywam cruisera, ale tak wlasnie jest, jesli nie ma dobrze zrobionej kustomizacji plikow....
  • #4 3735637
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Co do Cruisera czasem wystarczy zrobic relock i unlok. I .customizacje

A moze zamiast sie meczyc ''jak domowym sposobem rozebrac żelazko'' zanies ten telefon do serwisu np. na ulicy piotrkowskiej ich nie brakuje, poradza sobie z nim jeszcze tego samego dnia.
  • REKLAMA
  • #5 3735985
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2092
    Koledzy dobrze radzą sam już nic z nim nie zdziałasz a możesz jeszcze bardziej go ubić. Please wait np. USB Smartem naprawia się w ciągu 15 min. ale trzeba go mieć ;)
    pozdr
  • #6 3736072
    krzychugod
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Taki komunikat często wyskakuje też po zmianie numeru Imei -- przywróć oryginalny plik zabezpieczeń - jeśli używałeś Crusier, o ile dobrze pamietam znajduje się w folderze instalacyjnym Crusier ... Następnie przerpować jeszcze raz kustomizację ...
  • #7 3737629
    Spunky
    Poziom 11  
    No wiec tak...
    Zanioslem telefon do serwisu, chyba jednego z najwiekszych w Lodzi no i gosciu powiedzial bym przyszedl za godzine...
    gdy przyszedlem to powiedzial ze tel teraz w ogole sie nie wlacza i zebym przyszedl za 2 godz...
    a jak przyszedlem to powiedzial ze ze 20 softow wrzucil i nic, mam w poniedzialek zadzwonic co i jak...
    ech czyli serwis ubil mi telefon...
    :-/
  • #8 3738136
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2092
    Więc duży nie znaczy dobry. Wiele takich telefonów już się stawiało po innych magikach więc i tego któryś z nas Ci zrobi jeżeli tam nie dadzą sobie rady.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #9 3738836
    kilupl
    Poziom 17  
    Wiem ze nie powinienem ale zapraszam do nas - Piotrkowska 136 w bramie.
  • #10 3738982
    QguAr
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    Spoko jak ubili to i postawią, nie ma co pochopnie sądów wydawać, znam ich i robie nieraz różne rzeczy dla nich. Trzeba być dobrej myśli.

Pozdrawiam
  • #11 3743514
    Spunky
    Poziom 11  
    kilupl napisał:
    Wiem ze nie powinienem ale zapraszam do nas - Piotrkowska 136 w bramie.

Jesli tam sobie nie poradzą to sie zglosze...
    a przy okazji jaki jest koszt wymiany wlacznika aparatu w tym telefonie??
    Bo jest wylamany... :(
  • #12 3744714
    QguAr
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    Juz postawiłem im tego k750. :), a jak chcesz wymienić włącznik to pisz na pw.
  • #13 3744979
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    bsp1 napisał:
    ja mysle ze po prostu nie zrobiles kustomizacji... nie znam tych programow, nie mam potrzeby, uzywam cruisera, ale tak wlasnie jest, jesli nie ma dobrze zrobionej kustomizacji plikow....

'please wait...' to jest właśnie ustawianie kustomizacji.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu SonyEricsson K750, który po próbie aktualizacji oprogramowania z wersji R1No35 (soft od W800) do R1BC002 za pomocą programu GSflasch wyświetla komunikat "Please Wait" i nie uruchamia się poprawnie, nawet po wielu godzinach. Próby powrotu do poprzedniego softu oraz instalacji oryginalnego oprogramowania K750 nie przyniosły efektu. Użytkownik testował różne narzędzia do flashowania, takie jak GSflasch, PhoneXS i DaVinci 13.7, bez powodzenia. W dyskusji zasugerowano, że problem może wynikać z braku prawidłowej kustomizacji plików (customization) oraz konieczności przywrócenia oryginalnych plików zabezpieczeń (np. po zmianie numeru IMEI). Zalecano wykonanie kolejnych etapów flashowania: najpierw eroma, potem main i fs. Wskazano również, że naprawa "Please Wait" może wymagać specjalistycznego sprzętu, np. USB Smart, który umożliwia szybkie przywrócenie telefonu. Użytkownik próbował serwisowej naprawy w dużym serwisie, gdzie telefon został jednak uszkodzony i nie uruchamia się wcale. Wskazano alternatywne serwisy oraz możliwość wymiany uszkodzonego włącznika aparatu. Podsumowując, problem "Please Wait" po flashowaniu K750 jest związany z nieprawidłową kustomizacją i plikami zabezpieczeń, a skuteczna naprawa wymaga odpowiednich narzędzi i doświadczenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA