logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja Creative Zen V Plus 4GB na Windows XP - sterownik USB potrzebny

domel1 30 Mar 2007 20:59 6774 11
REKLAMA
  • #1 3735393
    domel1
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    dzien dobry mam problem bardzo prosty moze ktos mi pomoze
    dostalem creative zen v plus 4g
    czy ktos mi powie jak sie to cudo instaluje ?
    player sie laduje ale ciagle wyskakuje ze jest not connekted
    oprogramowanie z plytki wymaga windowsa xp mam takowy
    ale wyskakuje ze potrzebny sterownik do USB via rev 5 czyli kontroler hosta USB
    (mam płyte głowna asusa mv2 i semprona) probowalem sciagnac takowy
    driver to pojawia sie przekierowanie ma strone microsoftu i sciaga sie uaktualnienie (update)
    potem zresetowalem i nic nie dziala
    :cry:
  • REKLAMA
  • #2 3735935
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Problem w tym, że strasznie wiele błędów popełniłeś w swoim poście (nie wspominając o braku polskich liter) i trudno Cię zrozumieć. Wyedytuj swój post, popraw błędy to wtedy Ci pomożemy.
    Apeluję do innych użytkowników o nie udzielanie odpowiedzi w tym temacie do czasu poprawienia błędów przez autora.
  • REKLAMA
  • #3 3736325
    domel1
    Poziom 13  
    prZepraszam juz poprawiam
    opisze krok po kroku
    Komputer z plyta Asus MV2-MX i Sepmronem i Windowsem XP
    próbuje zainstalować oprogramowanie do odtwarzacza mp3 Creative Zen V Plus
    na plytce jest kilka programików jak audiblemanager, Get 2 Free Audiobooks
    wszystko sie instaluje pieknie samo
    po podlaczeniu odtwarzacza do kablaUSB (to standarodowy kabel USB) USB nie dziala- po otwarciu programu do ładowania mp3 audiblemanager wyskakuje ze jest on nie podlaczony (no connekted ale mimo to widac ze sam odtwarzacz reaguje na podlaczenie-włącza sie menu główne i ładuje sie bateria
    w windowsie wyskakuje ikonka ze urzadzenie jest podłaczone do niewlasciwego koncentratora USB I potrzeba drivera-uniwersalnego kontrolera hosta USB VIA REV5 lub nowszy
    poszukałem takiego drivera w necie to byla jakas stronka z daromwymi driverami usb i i przy sciagnieciu nastapiło przekierowanie na strone
    microsoftu i polecenie uaktualnienia ( chyba windows update to sie nazywalo)
    po zakończeniu uaktualnienia i tak nic nie dziala
    bedę wdzieczny za pomoc bo aż wstyd zeby taki sprzet nie chodzil a powinien pod WIN XP

pozdrowienia Michał
  • REKLAMA
  • #4 3737284
    rrata
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    Mój Creative Muvo też nie chciał działać jak podłączałem go pod przedłużacz USB. Okazało się że kabel był za długi (zakłócenia czy coś takiego). Jak go skróciłem to działa elegancko.
  • #5 3738851
    paweliw
    Spec od komputerów
    Widzę, że dalej nie poprawiłeś błędów w pierwszym poście a w kolejnym popełniasz następne.
    Czy tak trudno napisać kilka zdań bezbłędnie ?
    Nawet nazwę własnej płyty głównej napisałeś z błędem (winno być M2V-MX) !
    To jest dopiero wstyd ... Popraw się.

Spróbuj zainstalować VIA Hyperion Pro Driver Package.
  • #6 3740865
    domel1
    Poziom 13  
    Wielkie sorki za błedy juz poprawiono i wielkie dziekuje za rady kolegów.
    No i nic zainstalowalem ten sterownik Hyperion z win xp ale nie chce dzialać próbowałem też rożne kable USB (od aparatu i inny) i tez nic
    caly czas wyskakuje ten komunikat ze brak kontrolera hosta USB HI SPEED,sciągnąłem też inny sterownik własnie ten kontroler Hi Speed
    ale przy instalacji sa tak skąplikowane ustawienia ze chyba nie dam rady.
    Kurcze od razu powinno działac , aparat cyfrowy samsunga od razu mi polecial...w koncu jak sie zdenerwuje to pójde do salonu Creativa

dziekuje i pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #7 3743076
    paweliw
    Spec od komputerów
    domel1 napisał:
    Komputer z plyta Asus M2V-MX i Sepmronem i Windowsem XP

Czy Windows XP ma conajmniej poprawkę SP1 ?
  • #8 3743423
    domel1
    Poziom 13  
    Własnie nie mam servicepaka i nie bardzo jest go skad skombinowac
    chyba ze do kolegi ktory bedzie wieczorem, własnie to moze byc przyczyna

Ten pierwszy sterownik USB juz zainstalowalem i ma takie skomplikawane ustawienia predkosci z którymi nie dam rady
    dzieki pozdrowienia :cry:
  • #9 3743627
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    domel1 napisał:
    Własnie nie mam servicepaka i nie bardzo jest go skad skombinowac

Czy automatyczne aktualizacje z serwera Microsoftu przestały działać?
  • #11 3746640
    domel1
    Poziom 13  
    Sprobuje z SP2 bo ten akurat latwiej mi chyba zdobyc
    a z automatycznymi aktualizacjami jakosc jestem zacofany
    bo wogole WIN XP przestal mi sie podobac i niedawno stwierdzilem ze lubie bardziej WIN 2000 jako prostszy....ale to dziwne bo te oprogramowanie Creatiiva powinno byc kompatybilne z np.WIN 2000 nawet na jakims forum czytalem ze komus dzialalo...no nic zdobede SP2 zainstaluje i potem napisze
    dzieki jeszcze raz
    pozdrowienia

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył instalacji odtwarzacza Creative Zen V Plus 4GB na systemie Windows XP, gdzie pojawiał się komunikat o braku sterownika dla kontrolera hosta USB VIA Rev 5. Użytkownik posiadał płytę główną Asus M2V-MX z procesorem Sempron. Próby instalacji sterowników VIA Hyperion Pro oraz innych sterowników USB nie przyniosły efektu, a system wymagał sterownika kontrolera hosta USB Hi-Speed. Okazało się, że brak zainstalowanego Service Pack 1 (SP1) lub nowszego dla Windows XP był przyczyną problemów ze sterownikami USB. Po zainstalowaniu aktualizacji SP2 system poprawnie rozpoznał urządzenie i oprogramowanie Creative Zen V Plus zaczęło działać prawidłowo. Dodatkowo zwrócono uwagę na możliwe problemy z długością kabla USB, które mogą powodować zakłócenia w komunikacji urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA