Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamNirvanowiec napisał:To raczej nie spowoduje uszkodzenia dysku uniemozliwiajacego jego dzialanie.
marekpenther napisał:to proste nikt wam nie powiedzial ze nie kupuje sie dyskow samsung'a??
a tak ogolnie jezeli postwailes go w pozycji 45 stopni to go uszkodziles bo to nie dysk scsi ani nie jest dysk ktory ma mniejsze obroty niz 7200 (5440 na przyklad) wiec teraz juz na zawsze bedzie wolniejszy i wolniejszy pomoze tylko wymiana silnika, ale z tego co wiem jest trudno zdobyc taki silnik
marekpenther napisał:to proste nikt wam nie powiedzial ze nie kupuje sie dyskow samsung'a??
a tak ogolnie jezeli postwailes go w pozycji 45 stopni to go uszkodziles bo to nie dysk scsi ani nie jest dysk ktory ma mniejsze obroty niz 7200 (5440 na przyklad) wiec teraz juz na zawsze bedzie wolniejszy i wolniejszy pomoze tylko wymiana silnika, ale z tego co wiem jest trudno zdobyc taki silnik
Moderowany przez TONI_2003:Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej.
Firmy takie czy siakie co jakiś czas kasują fotki czy coś w tym stylu i już nic nie zostaje dla potomnych....
Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich.
Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.
ul1002 napisał:Już kiedyś wypowiadałem się na ten temat , dziś sił mi brakuje ale jeszcze coś naskrobie mianowicie tylko dzięki samsungowi dane możesz jeszcze skopiować , za to Twój przyszły maxtor zrobi cię z dnia na dzień w jajko .
kiler129 napisał:Nie czytałem całego tematu ale też mam takiego samsung 80GB i ten Spin Up Time to jest przekłamania na niektórych płytach. Pisałem o tym do samsunga, powiedzili ze występuje to na chipsetach ViA z tymi samsungami.
Z dyskiem jest wszystko ok a smart wskazuje źle - pomaga zmiana FW hdd, powiedziali ze naprawili to w nowszych modelach. I faktycznie na 120GB samsunga kupionego 2 miechy po 80GB ten problem juz nie występuję.
Proponuje zamknąć temat bo jest to poprotu bug softu którym nie nalezy sie przejmować
Nirvanowiec napisał:SP0802N to najgorsza seria jaka wyszla ubilem ich mase i ciagle jak oddaje na gwarancji to daja mi nowy
1 padl po 0.5 roku na bad-y
2 elektronika padla
3 bad w obszarze rozruchowym
4 znowu elektronika
Dyski pracowaly na roznych kompach wiec to nie wina zasilacza
Nie polecam ich stanowczo
merlin napisał:Dysk ma problem z zasilaniem... za mała wydajność zasilacza lub obluzowana wtyczka. Raczej nic groźnego - dysk nie mógł rozkręcić talerzy.Witam mam dysk 80 giga samsunga niepodoba mi sie odczyt s.m.a.r.t moze mi ktos powiedziec co oznacza ten blad ?
Co grozi dyskowi?
Lukashh napisał:W/g tego raportu - dysk do śmieci.Powastalo troche badow , po naprawie ich programem hdd regenerator bios pokazuje SMART błędy.
Nirvanowiec napisał:Na Twoim miejscu zmienił bym zasilacz...SP0802N to najgorsza seria jaka wyszla ubilem ich mase i ciagle jak oddaje na gwarancji to daja mi nowy
1 padl po 0.5 roku na bad-y
2 elektronika padla
3 bad w obszarze rozruchowym
4 znowu elektronika
Dyski pracowaly na roznych kompach wiec to nie wina zasilacza
Nie polecam ich stanowczo