Ja dodam tylko, że jak się odkręci kawałek nadkola, to są tam kosteczki przyłączeniowe od tych lampek... a i błotko lubi tam się gnieździć i rozp... połaczenia na tych kostkach.
Same lampeczki też dosyć nieciekawie zrobione..jak się spali żaróweczka to cała obrysówka do wymiany.
Obrysówki sprawdzałem i nie są spalone, te kostki tak samo, przewodzą prąd bo też patrzyłem. Potem te kabelki wchodzą w karoserię ale nie mam pojęcia gdzie wychodzą ??
Po nitce do kłębka lub poszukaj na necie scematu.
A tak po za konkursem to czego nie masz masy czy plusa?? i jak sprawdziłeś połączenia w złączach??
Pozdro
Gietek
✨ Problem dotyczy braku świecenia tylnych obrysówek w Volvo V40, mimo sprawnych bezpieczników i braku napięcia na ich obwodzie. Sprawdzono żarówki oraz kostki przyłączeniowe, które przewodzą prąd, jednak nie ustalono, gdzie wychodzą przewody z karoserii. Wskazano na konieczność sprawdzenia napięcia na bezpieczniku, przewodów oraz połączeń w złączach, a także poszukiwania schematu elektrycznego pojazdu. Zwrócono uwagę na możliwość korozji lub zabrudzenia kostek przyłączeniowych, które mogą powodować przerwy w obwodzie. Dodatkowo zauważono, że w przypadku przepalenia żarówki obrysówki wymagają wymiany w całości. Pojawiła się też uwaga, że obrysówki mogą nie być wymagane przez kodeks drogowy. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.