logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Volvo V40 – tylne obrysówki nie świecą, brak napięcia mimo sprawnych bezpieczników

ozog19 01 Kwi 2007 12:49 4627 6
REKLAMA
  • #1 3740376
    ozog19
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z obrysówkami z tyłu :cry: mianowicie nie świecą, nie ma tam prądu nie wiecie może co jest grane ?? bezpieczniki mam wszystkie OK
  • REKLAMA
  • #2 3740521
    gzresieknysa
    Poziom 20  
    Ocena: 115
    A napięcie na bezpieczniku od obrysówek masz?? jak tak to sprawdź przewody.

Pozdrawiam

Gietek
  • REKLAMA
  • #3 3740774
    woogoo111
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Ja dodam tylko, że jak się odkręci kawałek nadkola, to są tam kosteczki przyłączeniowe od tych lampek... a i błotko lubi tam się gnieździć i rozp... połaczenia na tych kostkach.
    Same lampeczki też dosyć nieciekawie zrobione..jak się spali żaróweczka to cała obrysówka do wymiany.

Niby Volvo, a jednak chińszczyzną zalatuje....
  • REKLAMA
  • #4 3740943
    ozog19
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Obrysówki sprawdzałem i nie są spalone, te kostki tak samo, przewodzą prąd bo też patrzyłem. Potem te kabelki wchodzą w karoserię ale nie mam pojęcia gdzie wychodzą ??:cry:
  • REKLAMA
  • #5 3745427
    gzresieknysa
    Poziom 20  
    Ocena: 115
    Po nitce do kłębka lub poszukaj na necie scematu.
    A tak po za konkursem to czego nie masz masy czy plusa?? i jak sprawdziłeś połączenia w złączach??
    Pozdro
    Gietek
  • #6 3745602
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 7027694
    smarti
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Hej ozog19,
    Czy udalo Ci sie znalezc przyczyne? Pytam, bo mam identyczny problem z tylna obrysowka w V40 rocznik 2001.
    Pozdrawiam,
    Artur

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku świecenia tylnych obrysówek w Volvo V40, mimo sprawnych bezpieczników i braku napięcia na ich obwodzie. Sprawdzono żarówki oraz kostki przyłączeniowe, które przewodzą prąd, jednak nie ustalono, gdzie wychodzą przewody z karoserii. Wskazano na konieczność sprawdzenia napięcia na bezpieczniku, przewodów oraz połączeń w złączach, a także poszukiwania schematu elektrycznego pojazdu. Zwrócono uwagę na możliwość korozji lub zabrudzenia kostek przyłączeniowych, które mogą powodować przerwy w obwodzie. Dodatkowo zauważono, że w przypadku przepalenia żarówki obrysówki wymagają wymiany w całości. Pojawiła się też uwaga, że obrysówki mogą nie być wymagane przez kodeks drogowy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA