logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawnie włożyć BIOS do karty Nvidia TNT2 32MB z TV-out?

Venom007 05 Kwi 2007 18:02 1032 7
REKLAMA
  • #1 3756105
    Venom007
    Poziom 27  
    Ocena: 37
    Witam dostalem od znajoemgo karte 32mb nvidie tnt2 z tv-out tylko ze kostka bios-u byla wyciagnieta i teraz nie wiem jak mam ja wlozyc? kostka ma 14 nozek (z jednej strony) a gniazdo na bios ma 16, wiem w 100% ze ta kostka chodzila z ta karta i bylo wszystko ok tylko teraz nie wiem jak ja wlozyc?
    A: z lewej strony zostawic dwie dziurki wolne?
    B: z prawej zostawic dwie dziurki wolne?
    C: z lewej i z prawej po jednej dziurce wolnej?

Powiedzmy ze patrzymy tak ze wyjscia sa z lewej strony i bios ladujemy od gory

i jeszcze jak mam wkladac bios ta taka dziurka w lewo czy w prawo?

Pozdrawiam i czekam na odp.
  • REKLAMA
  • #2 3756189
    Rijssen
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Jak możesz to wstaw jakieś fotki tej karty będzie łatwiej
  • REKLAMA
  • #3 3756263
    Venom007
    Poziom 27  
    Niestety nie mam mozliwosci wstawienia fotek :( nie mam dysku twardego teraz pc mi chodzi na slax-ie z cd (slax nie obsluguje mi kamerki)
  • #4 3756277
    Rijssen
    Poziom 14  
    Poszukaj takiej samej karty w necie np. na Allegro tylko żeby fotki były może uda się zobaczyć jak jest wpięta kość
  • REKLAMA
  • #5 3756290
    _Harry_
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam

Może tak jest/powinno być ... ? :?: ( ... nic nie widać ? :D )

Na podstawce/gnieżdzie wgłębienie (trójkącik) to oznaczenie 1-ki ,
    na układzie małe wgłębienie (okrągły dołek) na jednym z rogów
    to też 1-ka układu ... i tak może jedynaka do jedynki (?)

Najlepiej /najpewniej jednak aby było zdjęcie...
  • REKLAMA
  • #7 3756412
    Venom007
    Poziom 27  
    Ok juz mam kostke wlozona poprawnie ale grafika nie startuje, na monitorze sie nic nie pokazuje
    czy jest mozliwosc ze kolega uwalil grafe prubujac roznych kombinacji wkladania biosu ? bo teraz nie rusza :( ale ten chipset pod radiatorem sie grzeje normalnie,

czy moge tam wlozyc kostke bios z g.force 2 ? karta wyglada na taka sama tez ma tv-out i tez ma 32 mb ? pozdrawiam i czekam na odp.
  • #8 3759718
    Rijssen
    Poziom 14  
    Całkiem prawdopodobne, że twój kolega uszkodził kość jeżeli włożył ją nie tak jak trzeba, a później spróbował odpalić karte. Takie elementy są raczej delikatne. Przełożenie kości z innej grafy raczej nie zda egzaminu. Karty mogą wyglądać tak samo ale poszczególne elementy mogą być inne także samo to, że karta ma tv-out, 32mb i podobnie wygląda nie wystarczy. Po za tym bios samej karty zapewne jest inny. Proponuje kupno działającej karty na aukcji(koszt takiej samej jak dobrze pamiętam to coś około 20zł), a tą można oprawić w ramke i na ściane :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik otrzymał kartę graficzną Nvidia TNT2 32MB z TV-out, z wyjętą kością BIOS-u, i pyta o prawidłowy sposób jej włożenia do gniazda, które ma 16 pinów, podczas gdy kość ma 14 pinów. Pojawiły się sugestie, aby zwrócić uwagę na oznaczenia numeru 1 (wgłębienia/trójkąciki) na kości i podstawce, by prawidłowo dopasować pozycję. Brak zdjęć utrudnia dokładną pomoc. Po włożeniu kości zgodnie z radami karta nie uruchamia się, co może wskazywać na uszkodzenie kości BIOS-u spowodowane nieprawidłowym montażem. Próba użycia kości BIOS z innej karty GeForce 2 o podobnych parametrach (32MB, TV-out) jest odradzana ze względu na różnice w układach i BIOS-ach. Zalecane jest zakupienie działającej karty tego samego modelu, gdyż elementy są delikatne i nie zawsze wymienne między podobnymi modelami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA