logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat podłączenia mikrofonu Onwa z przełącznikiem kanałów i przewodami

wfe416n 06 Kwi 2007 13:53 5117 5
REKLAMA
  • #1 3759177
    wfe416n
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Witam
    Szukam schematu podłączenia wszystkich przewodów w mikrofonie Onwa ( mikrofon Onwa ze zmianą kanałów na górze ). Chodzi mi jak podłączyć płytkę zmiany kanałów z przełącznikiem ( nadawanie/odbiór ) i wyprowadzenie do gniazda. Przewód 4 żyłowy plus masa ( zielony biały pomarańczowy i żółty ) z płytki trzy przewody zielony czarny i pomarańczowy ).
    Przeszukałem forum ale nie znalazłem rozwiązania ( lub źle szukam ).
    Za wszelką pomoc dziękuje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3759541
    M. S.
    Poziom 34  
    Ocena: 680
    Onwa nie ma wyprowadzonych w gnieździe mikrofonowym styków sterujących przełączaniem kanałów. Trzeba by zrobić osobne połączenie. Potrzebny bedzie schemat, który można znaleść na elektrodzie, lub na żywca podłaczyć się pod wewnętrzne styki.

Schemat znajdziesz tu:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic51555.html#239093#239093
  • REKLAMA
  • #4 3759550
    wfe416n
    Poziom 15  
    czytałem, ale tam jest opis zwykłego mikrofonu a ja potrzebuję schemat połączeń w mikrofonie ( mikrofon ze zmianą kanałów ).
  • REKLAMA
  • #6 3759739
    wfe416n
    Poziom 15  
    SP5IT napisał:
    A nie możesz go rozebrać i zobaczyć jak tam jest? Masz miernik uniwersalny?
    Michał

Michale już go rozebrałem a nawet dwa i w każdym było inaczej ( widać że ktoś się bawił ), chciałem to polutować zgodnie z orginałem. Powiem szczerze kiedyś w jakimś watku widziałem taki schemat ale od wczoraj nie mogę na niego trafić a trochę przewaliłem stron.

to jest taki mikrofon jak w tym wątku ( na zdjęciu )
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic384381.html
REKLAMA