logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam schematu i programatora do modułu Digiplex CC899

rad_tor 06 Kwi 2007 20:03 5442 8
  • #1 3760431
    rad_tor
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    witam poszukuje szczegolowych informacji na temat modułu dixiplex z cc899 mam ogolne informacje a szukam schematu tego cuda moze jakas progrmatorka itp generalnie wszystko
    z gory dziekuje
    pozdrawiam
  • Pomocny post
    #2 3761421
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 3761671
    rad_tor
    Poziom 12  
    no właśnie to wszystko wiem interesowały by mnie czysto elektroniczne zagadnienia - chciałbym pokombinować nad kątami wyprzedzenia zapłonu
  • Pomocny post
    #4 3761777
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3761798
    rad_tor
    Poziom 12  
    elektrit napisał:
    mapa jest zawarta w procesorze, jakis MC90, mam zdjęcie "rozdeklowanego" modułu, zamieścić?

jeszcze sie pytasz jasne bede bardzo wdzieczny
  • Pomocny post
    #6 3761816
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 3761820
    rad_tor
    Poziom 12  
    elektrit napisał:
    Trochę zamotałem-to nie jest dokładnie ten o który pytasz, ale tak to mniejwięcej w środku wygląda

mnie interesuje ten z cc ale ten rozni sie tylko tym ze czujnik podcisnienia ma zamontowany w środku a nie jako oddzielne urządzenia. dzieki za fotka jak ktoś coś jeszcze by miał prosze o info
  • #8 4389239
    rosck
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    odkopie troche

Jakie kąty wyprzedzenia ma moduł od cc 900 gaźnikowego digiplex med 447 - czy jak ten zapłon założe w silniku 1,5 od uno to bedzie to dobrze działać
  • #9 4401150
    vvaldek
    Poziom 28  
    Ocena: 386
    do zmiany kata zaplonu w tym module przeznaczone jedno z wyprowadzen ktore zwiera sie do masy lub nie i w ten sposob zmienia sie kat zaplonu o ile dobrze pamietam o jakies 3 stopnie jednak opoznoiny zaplon stosowalo sie dosyc dawno temu.gdy byla benzyna gorszej jakosci . od kąd stosuje sie benzyne conajmniej 95 oktan . czyli od dosyc dawna to wyprowadzenie to juz fabrycznie jest podlaczone podlaczone jest do masy - czyli na wiekszy kat wyprzedzenia . niewiem natomiast czy zmieni cos zastosowanie innego typu modulu .

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania szczegółowego schematu elektronicznego oraz programatora do modułu zapłonowego Digiplex CC899. Moduł Digiplex 2 steruje dwiema cewkami, jest inicjowany czujnikiem magnetoindukcyjnym i posiada czujnik podciśnienia w kolektorze dolotowym. Mapa wyprzedzenia zapłonu jest zawarta w procesorze, prawdopodobnie typu MC90. Moduł CC899 różni się od innych wersji tym, że czujnik podciśnienia jest zamontowany wewnątrz modułu, a nie jako osobne urządzenie. Możliwe jest modyfikowanie kąta wyprzedzenia zapłonu poprzez jedno z wyprowadzeń modułu, które zwiera się do masy, co zmienia kąt zapłonu o około 3 stopnie. Jednak fabrycznie to wyprowadzenie jest podłączone do masy, co ustawia większy kąt wyprzedzenia. Wspomniano także o module Digiplex MED 447 stosowanym w silnikach gaźnikowych, który może być porównywany do CC899 pod kątem działania zapłonu w silnikach 1,5 l.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA