logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować Protel DXP do projektowania płytek jednostronnych ze zworkami?

ufolek 05 Paź 2003 23:12 1832 4
REKLAMA
  • #1 350264
    ufolek
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Zastanawiam sie jak najlepiej skonfigurowac ustawienia protela DXP, aby projektując płytke jednostronną ze zworkami na component side najmniej sie napracowac recznie. Z tego co sie doczytałem automatynej funkcji tego typu nie ma... Trzeba wiec go zmusić do prostych, niezdługich sciężek na tej warstwie.
  • REKLAMA
  • #2 354265
    karlos79
    Poziom 33  
    Ocena: 76
    Pozdrtowionka.
    Ideałem jest mała ilość zworek i tego się trzymaj>
    Używam PROTELA99SE,i ewentualne zwory umieszczam recznie.
    Moja rada próbój kombinować z układem ścieżek do skutku to się opłaca
  • REKLAMA
  • #3 363661
    ufolek
    Poziom 13  
    To jest oczywiście jakieś wyjście, ale przy tak drogim oprogramowaniu oczekiwalbym, aby dało sie to zrobic z wiekszym jego udzialem. Zworki ja sobie sam moge zaimplementować. Wolalbym jednak wstawiac je zamiast prostych i niedlugich polaczen ze strony component side, a nie serpentyn :wink:
  • REKLAMA
  • #4 4825198
    345
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Panowie a jak go ustawić do pracy ze zworkami ?? Cały czas mi robi wydruk dwustronny
  • #5 5609142
    ufolek
    Poziom 13  
    Ja jednak recznie ścieżki prowadze. I tak najwiecej czasu zajmuje rozsądne ustawienie elementów. Na jednostronnych plytkach to automat potrafi nieźle nakombinowac.
REKLAMA