Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Polar PDN885 - zatrzymuje się program

pawelpu 11 Apr 2007 14:19 3329 8
    pawelpu
    Level 10  
    Witam, mam problem z pralką Polar PDN 885. Problem polega na tym ,że od pewnego czasu pralka nie pierze na programach 1,2,3. Prałem często z tego powodu na programie 4, ale i na tym już przestała. Czy to może być wina programatora??. Czy może ktoś zna jakieś inne wytłumaczenie?? (Pralka włącza się i przez jakiś czas chodzi i zatrzymuje się tj nie wiruje nie pobiera i odprowadza wody)
    ANDYW6
    Level 24  
    Napisz więcej czy grzeje wodę czy ma ruchy rewersyjne?
    pawelpu
    Level 10  
    Nie kręci się wogóle na programatorze trzeba przestawić do przodu to dopiero pierze dalej.

Dodano po 1 [minuty]:

no i oczywiście jak nabierze wodę to jej nie odprowadza, co do grzania wody to nie sprawdzałem ale chyba grzeje.

Dodano po 1 [minuty]:

Wodę nabiera , ale nie odprowadza, a co do grzania to dokładnie nie wiem ale wydaje mi się ,że grzeje.
    staszekf
    Level 33  
    Należy sprawdzić lub wymienić kondensator 22 mikro, przeczyścić układ ciśnieniowy, sprawdzić czy nie są ponadpalane styki na programatorze.Powodzenia.
    pawelpu
    Level 10  
    Układ ciśnieniowy czyściłem, programator demontowałem i sprawcałem styki- bez uwag.

Dodano po 38 [minuty]:

Teraz włączyłem pralkę na pusto i pierze - nie wiem jak zachowa się po włożeniu odzieży do wnętrza.

Dodano po 2 [godziny] 11 [minuty]:

No i niestety na praniu zaczynając od 2 , zatrzymało się na 4 i musiałem przełączyć na wirowanie bo ponad godzinę na 4 było.
    PS 663S BIO
    Level 31  
    Jeśli w tym "zacięciu" pralka obracała tam i z powrotem to do wymiany programator. W tym typie nie ma blokad, a na każdym programie pralka pracuje tak samo. Programy różnią się tylko ilością skoków programatora :?
    tiny921
    Level 10  
    mam podobny problem tylko ze u mnie pralka pierze ale jak ma zalaczyc wirowke to silnik zareaguje i po sekundzie sie rozlacza.... co to moze byc i jak sie tego pozbyc????????
  • Helpful post
    staszekf
    Level 33  
    Przeczyść komore hydrostatu tam gdzie dochodzi wężyk od hydrostatu na dole pralki.Pozdrawiam.
    tiny921
    Level 10  
    nie juz wszystko ok ... okazalo sie ze to tylko programator....