Posiadam bramkę linksys pap2t. Chciałbym zrobić coś takiego, żeby przejść na abonament socjalny TP i tą linie wykorzystywać tylko do rozmów przychodzących, a dzwonić przez VoIPa. Oczywiście cały problem w tym że do tego chcę wykorzystywać jeden telefon. Czy istnieje na rynku takie urządzenie za nieduże pieniądze, które umożliwiłoby wpięcie do niego z jednej strony 2 linii a z drugiej jednego telefonu. Nie mówię tu oczywiście o centralach telefonicznych, bo najlepiej jeśli koszt nie przekroczyłby 100 zł, za większą kwotę to mogę sprzedać moją bramkę i kupić tą linksys spa... która daje taką możliwość bez żadnych kombinacji. Myślałem, żeby wykombinować jakiś mały układzik elektroniczny z przekaźnikiem - kiedy wykryje napięcie na linii TP - łączy tą linię z wyjściem do końca rozmowy. Gdy rozmowa się skończy przekaźnik przełącza się w stan spoczynku i łączy linię Voip z telefonem. Problem pojawia się jeśli bym rozmawiał przez VOIP a ktoś zadzwonił na TP. zdaję się na wasze sugestię. Pozdrawiam.