logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

szukam jakiegoś fachowca ze szczecina od telefoni voip

jonbob 09 Maj 2007 22:48 1999 6
REKLAMA
  • #1 3867836
    jonbob
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    witam.
    szukam jakiegoś fachowca informatyka ze szczeniana od telefoni voip.
    chcę zrezygnować z tp i przejść na telefonie voip.
    potrzebuje porad ,jaki sprzęt kupić no i jak to wszystko z konfigurować.

czytam w necie rózne fora na ten temat no i stwiedziłem że nie jest to takie proste jak się myśli.
    np. w czasopismach komputerowych są reklamy voip i pisze że można podłączyć i dzwonić np w tlenofon. ale później się okazuje że ta bramka jest zła do naszych zastosowań. idt itd. problemów pojawia się dużo.
    jeśli ktoś służy pomocą to zapraszam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3871367
    jonbob
    Poziom 19  
    net mam 1mb.
    z tp i tak zerygnuje . bo to banda ......... a dzwonie mało z tp. a i tak korzystam z kom.

chcę voipa bo ma tanie połączenia np. ipfon. można mieć swój nr i korzystać bez włącznia kompa. do tego chcę jeszcze kupić jakiś fajny telefon bezprzewodowy do voipa. nie analogowy co podłącza się do lini tp.
    tylko jakiś specjalny do voip.

tylko jeszce nie wiem czy mam kupić bramke. czy wystarczy sam telefon voip.

dlatego szukam kogoś w szcecinie co by poradził co i jak itd.
  • REKLAMA
  • #4 3871525
    vinci
    Poziom 26  
    Ocena: 65
    taaa.. a jak się komuś coś stanie to lepiej żebyś miał zasięg na komórkowym albo szybki samochód.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3887732
    HAPI1968
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam tu masz adres dobrej sieci http://www.easycall.pl/ sam z niej korzystam i jestem bardzo zadowolony,tylko jeżeli chcesz dzwonić to nie korzystaj z słuchawek i komputera tylko kup sobie bramkę voip i masz jakość tak jak z tp i bez żadnego echa,a tak jest jak dzwonisz z komputera.
    Poczytaj sobie jest wszystko opisane.
    Pozdrawiam,życzę długich rozmów za grosze.
  • #6 3895690
    jonbob
    Poziom 19  
    dzieki.
    a jesli kupie specjalny telefon voip np. ten:
    http://www.nokaut.pl/oferta/telefon-dect-e450-bezprzewodowy.html
    to czy muszę kupywać bramkę voip?
    a tak przy okazji czy są specjalne telefony voip do pc ale bez używania bramki? tylko sam telefon i internet, no i oczywiscie dzwonienie bez włączania kompa. czy są takie telefony?
  • #7 3896173
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Zdecyddowanie odradzam sam telefon.
    Co zrobsz jesli aparaat sie uszkodzi?
    a w przypadku telefonów przenosnych a to upadnie ,a to go ktos wykompie ?? itp.....
    Bramka i zwykły telefon , moze byś przenośny , a 2-gi rezerwowy moze być zwykły.
    Tu masz ciekawe urządzenie gdzie mozna podłaczyc zwykłą linię PSTN jako przychodzącą ( zostawic sobie stacjonarny na najnizszym abo)
    a wychodząćą moze być VOIP
    http://www.voiceip.pl/podstrona.php?dzial=prod&id=2

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano specjalisty z Szczecina w zakresie telefonii VoIP, aby zrezygnować z usług TP i przejść na VoIP z własnym numerem oraz bez konieczności używania komputera podczas rozmów. Dyskusja dotyczyła wyboru odpowiedniego sprzętu, w tym bramek VoIP oraz telefonów bezprzewodowych dedykowanych do VoIP, a nie analogowych podłączanych do linii TP. Zalecano zakup bramki VoIP (np. Linksys PAP2T), którą podłącza się do internetu i telefonu, co zapewnia stabilność i jakość połączeń. Wskazano, że sam telefon VoIP bez bramki jest ryzykowny ze względu na możliwość uszkodzenia urządzenia i brak rezerwowego połączenia. Polecano pozostawienie minimalnej linii TP na okres przejściowy. Wskazano także na usługę EasyCall jako przykład dobrej sieci VoIP. Poruszono temat telefonów VoIP działających bez komputera, ale z koniecznością bramki. Zaproponowano urządzenie umożliwiające podłączenie tradycyjnej linii PSTN jako przychodzącej i VoIP jako wychodzącej, co pozwala na elastyczne korzystanie z obu technologii.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA