Nie załączał się uszkodzona była dioda D802.Po wymianie i sprawdzeniu wszystkiego przyszedł czas na odpalenie tv.Po włączeniu tv przez pierwsze 5 sekund chodził normalnie po czym padło OW.Uszkodzona D311 R329.Wymieniłem sprawdziłem i po uruchomieniu poszły wszystkie wyżej wymienione podzespoły.Po wymianie i zastosowaniu za D 802 By228 oraz podmienieniu R843,który był nadpalony odpaliłem tv przez żarówkę,lecz przetwornica próbuje wystartować i pada.Spędziłem dzisiaj cały dzień na sprawdzaniu element po elemencie połowy tv i wszystko wydaje się być ok.Brakuje mi już koncepcji lub coś pominąłem z racji zmęczenia.Proszę o pomoc
(
Dodano po 15 [minuty]:
Co istotne tv odpala normalnie po odłączeniu pina od cewek odchylania.To oznacza ,iż albo cewki są uszkodzone albo tor odchylania,lecz który to dopiero jutro sprawdzę i jeszcze raz proszę o pomoc
Dodano po 15 [minuty]:
Co istotne tv odpala normalnie po odłączeniu pina od cewek odchylania.To oznacza ,iż albo cewki są uszkodzone albo tor odchylania,lecz który to dopiero jutro sprawdzę i jeszcze raz proszę o pomoc