Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Focus 1,8 TDI z klimatyzacją 99`

Duduś_2 15 Apr 2007 14:46 3083 5
    Duduś_2
    Level 13  
    Trafił do mnie taki samochód . Właściciel sam naprawiał . Próby
    nawiązania komunikacji z jakimkolwiek sterownikiem w aucie bezowocne
    (sorki z AirBag_iem jest). Udało mi się wyciągnąć z naprawiacza
    informację , że podał 12V na zawór EGR . Sterownik 98AB-12K532-AG po
    włączeniu zapłonu "gotuje się" .W związku z tym moje pytanie co muszę
    zrobić po wymianie ? Dodam jeszcze , że na wyświetlaczu licznika
    pojawiły się kreski (góra i dól) , pod obrotomierzem zapala się
    kontrolka O/D OFF(zielona).
    cardiag
    Level 30  
    czyli ecu spalony? A nie poszedł bezpiecznik? ta kontrolka O/D OFF to over-drive - nadbieg w automacie kolego...................
    tom321
    Level 14  
    po wymianie sterownika najważniejsze jest immo!! wymienisz sterownik ale auto nie zapali, jesteś mechanikiem to powinieneś o tym wiedzieć że ECU trzeba zgrać ;)
    Duduś_2
    Level 13  
    Skrzynia manualna więc kontrolka jest prawdopodobnie wynikiem uszkodzenia ecu .
    Domyślam się , że immo trzeba będzie zgrać . Niepokoi mnie brak przebiegu , czy jest on zapisany w liczniku , czy w ecu ?
    Duduś_2
    Level 13  
    Ponawiam prośbę o pomoc w temacie. Flash (AB28F200BRB80) w ecu czysty więc zgrać nie ma czego . Zgrałem flash z zakupionego ecu , niestety nie potrafię go zmodyfikować tak żeby auto odpliło(wyrzucenie immo) Oczywiście wiem , że wiedza kosztuje !
    Panowie czy nikt nie umnie mi pomóc , może immo jest zapisane w innym module ? Proszę o jakąś informacje , która nakieruje mnie na właściwe tory.
    Duduś_2
    Level 13  
    Czy naprawdę nikt nie umnie mi pomóc ? Może ktoś wie jak odbywa się procedura autoryzacji kluczyka ?Gdzie jest immobiliser w tym samochodzie ? Jakie są możliwości adaptacji nowego ecu ?