logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat podłączenia zamka centralnego i krańcówek w BMW 318i 1992r.

Iwaneek 16 Kwi 2007 10:14 1599 6
REKLAMA
  • #1 3791375
    Iwaneek
    Poziom 11  
    mam problem z podłączeniem alarmu w Bmw 318i z 1992r. może nie całego alarmu a zamka centralnego i krańcówek.
    prośba jeżeli ktoś posiada schemat podłączenia zamka centralnego(oryginalnego) do centralki alarmowej, która sterowana jest dwoma minusami. nie wiem co z krańcówkami. PROSZE PILNIE O POMOC!!!
  • REKLAMA
  • #2 3791663
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6173
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
  • REKLAMA
  • #3 3791729
    adasw
    Poziom 13  
    Ocena: 27
    krancowki najszybciej z lampki oswietlenia kabiny w slupku a central w bmw sterowany chyba plusem to beda potrzebne przekazniki
  • #4 3793485
    mr-perch
    Poziom 29  
    Ocena: 287
    W dziale Zabezpieczenia i Alarmy w wyszukiwarce napisałem 318 i dostałem 16 tematów. Jest co czytać, wystarczy użyć odpowiednich narzędzi, jakie dostarcza elektroda.
  • REKLAMA
  • #5 3807243
    Iwaneek
    Poziom 11  
    jest to bmw e36 z tego co się dowiedziałem to trzeba się wpiąć do białej kostki od centralnego zamka znajdującej się z prawej strony auta z przodu. kostke znalazłem tylko w jakie piny się wpiąc - tu zdania są podzielone niektórzy zalecają 24 i 25 inni 14 i 17. ktoś może wie dokładnie co to za piny
  • #6 3807641
    mr-perch
    Poziom 29  
    Ocena: 287
    Łatwo sprawdzić, które piny. Potrzeba do tego samochodu i próbnika.
  • REKLAMA
  • #7 3813036
    Iwaneek
    Poziom 11  
    udało mi się rozwiązać ten problem. jeżeli ktoś ma podobny to należy wykorzystać piny 24 i 25 znajdujące się w białej kostce 26 pinowej po prawej stronie auta nad głośnikiem. sterowanie " + ".

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy schematu podłączenia oryginalnego zamka centralnego i krańcówek w BMW 318i z 1992 roku (model E36) do centralki alarmowej sterowanej dwoma sygnałami masy (minusami). Wskazano, że krańcówki można najprościej podłączyć do lampki oświetlenia kabiny w słupku, natomiast zamek centralny w BMW jest sterowany prawdopodobnie sygnałem dodatnim, co wymaga zastosowania przekaźników. W celu podłączenia do zamka centralnego należy wykorzystać białą, 26-pinową kostkę znajdującą się po prawej stronie auta z przodu, nad głośnikiem. Po testach ustalono, że właściwe piny do sterowania zamka to 24 i 25, które przekazują sygnał "+" do centralki alarmowej. Wskazano również, że do precyzyjnego określenia pinów potrzebny jest samochód i próbnik. W dyskusji pojawiła się sugestia, aby skorzystać z wyszukiwarki na forum w dziale Zabezpieczenia i Alarmy, gdzie dostępne są liczne tematy dotyczące BMW 318i.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA