logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lincoln działa na podstawowej 40 tylko przez chwilę.

pacio 16 Kwi 2007 18:24 1185 4
REKLAMA
  • #1 3792653
    pacio
    Poziom 11  
    problem objawia sie tak: po właczeniu radia na podstawowej 40 w modulacji AM np. 27.180 chodzi dobrze przez 5min, potem zeby sie z kimś porozumieć musze przestawić na 27.182... problem pojawił sie po nacisnieciu nośnej (ok.4 sekundy) bez przykreconej anteny. co mogło sie stać , gdzie szukać przyczyny??

Na ssb jest ok. dzieje sie tak tylko w AM...
  • REKLAMA
  • #2 3793706
    tatronic
    Poziom 24  
    Ocena: 37
    Najlepiej podlacz sie do jakiegos sygnalu wzorcowego - generator w.cz . Z twojej wypowiedzi wynika ze problem lezy w odbiorniku.A jezeli chodzi o nadawanie 4s bez anteny to jedyne co mogles uszkodzic to tranzystor mocy w.cz - ale skoro masz nadawanie to jets sprawny , a pozatym niema on nic wspolego z odbiornikiem.Pozdrawiam Arek
  • REKLAMA
  • #3 3794244
    pacio
    Poziom 11  
    witam, dzieje sie tak zarówno z odbiorem jak i nadawaniem, teraz przez pierwsze sekundy jest dobrze potem wszystko mi sie odstraja. Moze elektrolity sa do wymiany?? Niestety nie mam mozliwosci podlaczenia generatora w.cz
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3795089
    SITO79
    Poziom 27  
    Ocena: 102
    witam. miałem ten sam problem z HR2510
    usterka objawiała się jedynie na modulacji AM
    u mnie wyczaiłem ,że jeśli ruszam pokrętło od zmiany moidulacji,to wszystko wraca do normy.
    po psiknięciu kontoxem i poządnym rozruszaniu przełącznika obrotowego od roku jest z tym spokój.
  • #5 3799047
    pacio
    Poziom 11  
    Dziekuje koledze SITO70 rozruszanie przełacznika pomogło!! punkciki poszły... Zamykam temat...
REKLAMA