logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics ST-GT550 - gubienie stereo na 99,85 FM przy basowych utworach

Pogromca 23 Kwi 2007 10:10 5222 4
REKLAMA
  • #1 3812960
    Pogromca
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam mam problem dość dziwny nie wiem czy to usterka czy tak musi być . Tuner łapie stacje wszystko pięknie ładnie lecz na stacji 99,85 Eska i radia parady gubi stereo miga w rytmie basu . Słucham tak od paru miesięcy i w końcu pora coś z tym zrobić . Mam kolumny dobre jakościowo na wyświetlaczu mruga w rytmie basu stereo w zależności od nadawanej piosenki . Przewaga bas i stereo znika i pojawia się ponownie . Sprawdzałem nawet podłączając go do anteny bez przewodów out i nadal to samo . Jakiś procesor mam uszkodzony czy po prostu takie felerne stacje , albo mieszkam w złym położeniu . Do serwisu nie chce chodzić bo za przyjęcie i diagnozę musze płacić 30zł . A być może to musi tak być i pieniądze wydałem na darmo
  • REKLAMA
  • #2 3813313
    gregxp
    Poziom 20  
    Ocena: 6
    Ta częstotliwość 99,85 to na pewno jest dobra? nie powinno czasem być 99,8
    tuner na pewno jest sprawny tylko może nie dostroiłeś się do tych stacji albo mają po prostu za słaby sygnał w tym przypadku pokombinowałbym z anteną.
  • REKLAMA
  • #3 3813414
    Pogromca
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    A znacie może , coś day anteny hi-fi coś konkretnego . Jeśli trzeba będzie wybuduje własną antenę oraz układ do niej .
  • REKLAMA
  • #4 3813865
    dybas
    Poziom 38  
    Ocena: 339
    Jest to powszechna bolączka "Technicsów". Trzeba otworzyć tuner, i dokonać
    minimalnej, rzędu ¼obrotu korekcji detektora FM (FM DET ADJ).
REKLAMA