logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy do boxa potrzebne są specjalne kable do wgrania oprogramowania?

pablosko88 24 Kwi 2007 15:59 984 7
REKLAMA
  • #1 3817057
    pablosko88
    Poziom 10  
    Witam was serdecznie mam prozbe mogli byscie mi powiedziec czy do boxa potrzebne sa jakies specjalne kable do podlaczenia z telefonem czy nie oraz czy tam sa juz zawarte jakis oprogramowania do telefonow komorkowych bo zamierzam sobie to kupic lecz niemoge nigdzie znalesc nic na ten temat jezeli mogli byscie mi pomoc byl bym bardzo wdzieczny pozdrawiam Paweł :cry:
    POMOCY !!![/b]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3817072
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Zacznijmy od tego, że tytuł jest napisany z Caps Lockiem a to łamie regulamin. I określ też o jakie telefony Ci chodzi czyli box do jakiej marki?
    pozdr
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3817074
    ostry2105
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    mozesz napisac jasniej jaki box masz i jaki telefon masz to sie moze wiecej dowiesz bo z tego co napisales nic nie wiadomo
  • REKLAMA
  • #4 3817230
    pablosko88
    Poziom 10  
    chodzi mi o wszystkie modele nokii
  • Pomocny post
    #5 3817242
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Więc kup MT Boxa wraz z kompletem kabli nie zapłacisz więcej niż 1000zł. i masz fajny sprzęcik.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #6 3817245
    pablosko88
    Poziom 10  
    a box to tornado
  • Pomocny post
    #7 3817325
    pz0
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Nie ma chyba boxa do wszystkich modeli nokii, bo ani MT BOX ani Tornado (czy jakikolwiek UFS) nie robią dobrze DCT3. To tego najlepiej kupić komplet kabli fbus i mbus.
    Do nokii to oczywiście MT BOX. Nie wiem czy nie najlepszym rozwiązaniem byłby zakup MT BOX-a bez kabli i UFS-a z kompletem kabli, wyjdzie niewiele drożej, a masz dodatkowy sprzęcik którym możesz porobić trochę innych telefonów. Kable od UFS pasują po przelotce do MT BOX-a.
  • Pomocny post
    #8 3818197
    borg18
    Poziom 12  
    Ocena: 37
    dzieki za odpowiedzi:)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Do programowania telefonów Nokia za pomocą boxów takich jak MT Box czy Tornado potrzebne są specjalne kable, zwłaszcza kable FBUS i MBUS, które umożliwiają połączenie z różnymi modelami telefonów. Nie istnieje jeden box obsługujący wszystkie modele Nokii, szczególnie starsze modele DCT3 są słabo wspierane przez popularne boxy. Zaleca się zakup MT Boxa z kompletem kabli lub kombinację MT Boxa bez kabli i UFS-a z kablami, co pozwala na szersze możliwości serwisowe. Kable od UFS można stosować z MT Boxem przy użyciu przejściówki. Oprogramowanie do telefonów nie jest standardowo zawarte w boxach, dlatego ważne jest posiadanie odpowiednich kabli i kompatybilnego sprzętu do wgrywania firmware.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA