Witam otuż od jakiegoś czasu mam pewien problem, mam neostradę oraz dwa aparaty telefoniczne jeden na górze drugi na dole, neostrada jest także na końcu tzn na górze w domu, problem polega na tym że w momencie podłączenia aparatu telefonicznego pod linię przerywa połączenie neostrady zaznaczam że ten aparat na 1 piętrze jest ok tzn mogę korzystać z internetu i telefonu jednocześnie, gdy zaś podłączę aparat telefoniczny na parterze do gniazdka neostrada sie rozłącza brak internetu, gdy znów odepnę aparat z gniazdka połączenie z neostradą wraca, w czym tkwi problem?? jak dokładnie podłącza sie dwa aparaty telefonicznie pod jedną linię razem z neostradą?? tzn czy można je łączyć równolegle jeden za drugim czy trzeba bezpośrednio od tej małej puszczeczki na ścianie wyprowadzać dodatkową żyłę na aparat na 1 piętrze, oraz gdzie dokładnie mają być podłączone filtry od neostrady, bo ktoś mi mówił że mają być po dwa na każdy aparat podłączałem po dwa i nic to nie dało, w momencie podłączenia aparatu na dole internet się rozłącza mryga zielna lampka routera, aparat jest sprawny, lecz nie wiem czy dobrze są podłączone może jest tam jakaś zależność polaryzacji albo coś takiego?? Proszę o pomoc, ew. jakiś schemacik jak podłączyć dwa aparaty telefoniczne i neostradę pod jedną linię telefoniczną.
dołączam schemacik jak to w tej chwili jest podłączone
w momencie kiedy podłączam aparat telefoniczny (1) rozłącza internet
może zamienić przewody plus minus o ile jest taka możliwość??
z góry dziękuję.
dołączam schemacik jak to w tej chwili jest podłączone
w momencie kiedy podłączam aparat telefoniczny (1) rozłącza internet
może zamienić przewody plus minus o ile jest taka możliwość??
z góry dziękuję.