logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić IMEI w Samsung E900 po nieudanym zdjęciu simlocka?

mlodykowal 26 Kwi 2007 14:51 2001 9
REKLAMA
  • #1 3823494
    mlodykowal
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witam,

Trafil do mnie samsung E900, w ktorym ktos probowal sciagnac simlocka ale przy okazji podobno zmienil oprogramowanie. Po tym zabiegu telefon zamiast nr IMEI mial 000000-00-000000-0. Dysponuje oryginalnym Tornado+HWK, przy probie naprawy IMEI (rebuild IMEI) wyskakuje takie cos:

Old Imei: 000000-00-000000-0
    Imei: Auth Error
    Writing IMEI Failed

Wiec wzialem innego samsunga e900, zgralem z niego E2P i wrzucilem do tego z uszkodzonym IMEI i teraz obydwa maja taki sam nr seryjny. Czy jest jakas mozliwosc na przywrocenie numeru takiego jak pod bateria?
    Jakiego uzyc do tego programu.

P.S.
    Telefon ten ma pracowac w anglii i kiedy imei mial same zera to nie logowal sie do sieci O2, w polsce co dziwne logowal sie bez problemu.

Dziekuje za wszelkie info...

Pozdrawiam
    KrainaGSM
  • REKLAMA
  • #2 3823725
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    na tym nowym imeiu tez nie mozesz nic zrobic ?? tzn naprawic ??
    teraz by sie lepszy sprzet przydał ust albo nspro
  • REKLAMA
  • #3 3823767
    mlodykowal
    Poziom 14  
    no niestety na tym nowym imeiu tez nic sie nie da zrobic, niestety nie posiadam ust ani nspro :(.

Teraz zauwazylem tez, ze jak wejde do aparatu to na wyswietlaczu obraz jest w zielono-filetowe plamy, jak zrobie zdjecie to zapisuje w normalnych kolorach ale strasznie blade sa te zdjecia.
  • REKLAMA
  • #4 3824101
    djjack
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    Musisz przefleshowac na innego flesha i bedziesz miał aparat ok a co do imei to tak jak kolega pisał wczesniej lepszy sprzet
  • #5 3826892
    mlodykowal
    Poziom 14  
    Witam,

Flashowalem 3 roznymi flashami z PL i dalej to samo z aparatem. Jak przeflashowalem go softem bez PL to aparat chodzil bez zarzutu.

Na tych flashach aparat nie dziala tak jak powinien:
    E900XXFF2.s3
    E900XXFF3.s3
    E900XXFG2.s3

Na tym dziala prawidlowo ale nie ma PL:/
    E900XEGA1_s3.s3

Gdzies wyczytalem, zeby przeflashowac go jakims E900_45_camerafix ale nie znalazlem go nigdzie. Macie jakis pomysl jak temu zaradzic.

Co do IMEI to uruchomilem UST PRO 8 (crack) i po kablu com ustawilem jako C200, dalem rebuild imei, niby program napisal, ze zmienil z sukcesem ale imei w telefonie sie nie zmienil.
  • REKLAMA
  • #7 3826930
    mlodykowal
    Poziom 14  
    Niestety ale moj dostep do downloadu na gsm-sklep wygasl:( i nie moge pobrac tego pliku camerafix, moze moglbys podeslac na GG: 7777200

Z gory dziekuje i pozdrawiam
    KrainaGSM
  • #8 3827460
    djjack
    Poziom 27  
    Ocena: 27
    Poszukaj tego flesha E900CNFH2 wgraj i bedzie ok jest to flesh z orange ale działa wszystko jak nalezy imei tylko lepszy sprzet chociaz widziałem w necie programy do naprawy ja niestety korzystam z ns pro i ust pro2
  • #9 3828135
    Zbycho9
    Poziom 20  
    Ja spotkałem się z dość ciękawym przypadkiem ostatnio E900 i po wgraniu PL przez ok 3 dni było ok a potem standardowa usterka czyli zielona kamera - gość wgrywał różne manewry nie bedę już mówił jakie bo szkoda słów i po tym wszystkim trafił do mnie z wywalonym IMEI i kamerą - mam ustpro2 postawiłem imei bez problemu ale kamery nie dałem rady zrobić choć uparłem się dość mocno na niego bo flashowałem go wszystkim co było dostępne na sapporcie i to w dosłownym słowa znaczeniu a kamera dalej pozostała zielona ktoś może spotkał się z czymś takim ? Telefon oddany jednak pytam z ciekawości

Pozdrawiam
  • #10 3940403
    yv3s
    Poziom 2  
    U mnie w E900, po jakiś 3-4 dniach użytkowania na zdjęciach zaczął wychodzić taki czarny pasek. Co prawda nie zawsze, ale w większości przypadków. Cóż to może być? Soft czy matryca?

Podsumowanie tematu

✨ Samsung E900 po nieudanym zdjęciu simlocka ma problem z IMEI wyświetlającym 000000-00-000000-0 oraz błędem "Auth Error" przy próbie rebuild IMEI za pomocą Tornado+HWK. Próba wgrania E2P z innego telefonu skutkowała duplikacją numeru seryjnego. Użytkownik zauważył również problemy z aparatem – zielono-fioletowe plamy na wyświetlaczu i blade zdjęcia. Flashowanie różnymi wersjami oprogramowania z polską lokalizacją (E900XXFF2.s3, E900XXFF3.s3, E900XXFG2.s3) nie rozwiązało problemu aparatu, natomiast wersja bez PL (E900XEGA1_s3.s3) działa poprawnie, ale bez polskiego języka. Sugerowano użycie lepszego sprzętu do naprawy IMEI, takiego jak UST PRO lub NS Pro, gdyż Tornado+HWK nie radzi sobie z autoryzacją. Wskazano na możliwość użycia flesha E900CNFH2 (z Orange) dla poprawy działania aparatu. Próby naprawy IMEI za pomocą UST PRO 8 (w trybie C200) nie przyniosły zmiany numeru w telefonie mimo komunikatu o sukcesie. W dyskusji pojawiły się także informacje o problemach z aparatem (zielona kamera, czarne paski na zdjęciach) po kilku dniach użytkowania, co może wskazywać na usterkę softu lub matrycy.
REKLAMA