logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować wyjście na C03 w centrali Panasonic KX-TD 1232?

waldo 27 Kwi 2007 10:22 1710 3
REKLAMA
  • #1 3825832
    waldo
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Witam ,mam pytanie -do lini zewnętrznych podpięte 2 numery miejskie na C 01 i C02 a pod C03 podpinam numer wewnętrzny z innej centralki Panasonica i teraz wychodząc z aparatu wewnętrznego na linie miejską wybieramy 9 a jak wyjść bezpośrednio na C03 gdy aparat jest analogowy ,jak zaprogramować to wyjście?
  • REKLAMA
  • #2 3826187
    msura
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Konkretne linie miejskie wybierzesz przez "8" + nr grupy linii miejskich.
    Jeżeli grupy LM nie były zmieniane to kod do zajecia CO3 jest "83".
    Musiałbyś jeszcze wyłączyć tą linie z automatycznego zajmowania przy wychodzeniu przez "9". Kod programu "103-Local Acces"
  • REKLAMA
  • #3 3826228
    waldo
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Dzięki za podpowiedź ,sprawdziłem ,zaprogramowałem i działa ,wydaje się takie proste jak już się wie ,pozdrowionka
  • #4 3835200
    irekr
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1239
    Mozna także zsieciować kilka central w taki sposób ze nie trzeba wybierac nuemru kierunkowego. Do tego celu słuzą komendy 330, 331, 340 i 341 - wykorzystująć funkcje TIE-LINE (połaczeń skrośnych).
    Jeżeli ta "druga" centrala ma dostep do połaczeń miejskich to można wykorzystując ARS zrobić tak ze przy zajęciu własnych linii system będzie "posiłkował" sie liniami miejskimi z sąsiedniej centrali.
    Swego czasu musiałem zsieciować łącznie 12 central KX-TD 1232 w numeracji trzycyfrowej i cześciowo czterocyfrowej skrytej wykonując połaczenia wyłącznie w postaci połączeń analogowych. Q-SIG nie działał z uwago na duze odległości między nimi. Sieć była mieszana, cześciowo gwiazdzista, częściowo wieloboczna, funkcjonowała na dośc znacznym obszarze z odległościmi miedzyobiektowymi ponad 2 km po trasie kabla. Z tego co wiem to system działa po dzis.....
REKLAMA