Jesli chodzi o 7980 to jakosc jest to samo co w 7915 ten sam przetwornik C/A Burr-Brown. Gra to bardzo naturalnie bez zadnych gwizdow i buczenia. Na dobry poczatek polecam i.. to pull-out'owe unity- zabierasz do domu z auta, tylko 7980 troche ciezki jest.
Pozdrawiam Marcel
O, cicho bo może w końcu ktoś coś mi powie o tych przetwornikach (już od dłuższego czasu sie nie moge na elce dowiedzieć). Jak to jest z parametrami DAC'ów w audiotechnice? Czyli co jeszcze może nas interesować poza rozdzielczością. Weźmy ten przetwornik Burr-Brown'a użyty w tym odtwarzaczu, o którym piszesz. Zapewne rozdzielczość 24bity, ale co naprzykład z częstotliwością próbkowania, czy czymś tam jeszcze. Jeśli możesz to napisz co wiesz. Z góry dzięki!
Yo.
Kiedys sprzedawalem na allegro deck 7980 ostaly mi sie parametry techniczne. Dodaje zalacznik plik WORD.
Co do budowy, zasady dzialania to za krotki jestem.
Pozdrawiam
Załączniki:
7980-parametry.doc(27 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
✨ Poszukiwany jest używany samochodowy radioodtwarzacz CD do około 500 zł. W dyskusji polecano modele Alpine, zwłaszcza Alpine 7980 z wbudowaną zmieniarką na 3 płyty CD oraz Alpine 7906 i 7915. Modele te charakteryzują się wysoką jakością dźwięku dzięki zastosowaniu przetwornika C/A Burr-Brown, który zapewnia naturalne brzmienie bez zakłóceń. Wspomniano także o starszych, używanych radioodtwarzaczach marki Nakamichi. Poruszono kwestie techniczne dotyczące parametrów przetworników DAC, takich jak rozdzielczość 24-bitowa i częstotliwość próbkowania, które wpływają na jakość dźwięku. Dołączono również dokumentację techniczną dotyczącą modelu 7980, co pozwala na lepsze zrozumienie jego budowy i działania. Wygenerowane przez model językowy.