Tu masz przykładową aplikacje układu ba6795
Tam masz szczegółowo opisane wszystkie parametry, opis wyprowadzeń itp
http://boss.iele.polsl.gliwice.pl/pdf/Rohm/ba6795fp.pdf
A teraz postaram ci sie to jakoś po chłopsku wytłumaczyć.
Driver steruje 3 silnikami i dwiema cewkami
Silnik do obrotu płyty, do przesuwanie całej głowicy laserowej i do wysuwania tacki.
Cewki są do poruszania soczewką, Tracking służy do śledzenia ścieżki (porusza cewkę na boki) a fockus to ogniskowanie wiązki na płycie (podnoszenie soczewką w gorę i dół)
Po włożeniu płyty driver podnosi soczewkę najpierw max w góre a potem max w dół aby się odpowiednio skalibrować, potem tak steruje soczewką aby zogniskować wiązkę na płycie (fockus).
Gdy już zobaczy płytę szuka pierwszej ścieżki, tzw intro na którym są zapisane informacje o czasie, ilości utworów itp. i śledzi ja i i kolejne scieżki przy pomocy trackingu, gdy coczewka wychyli się maksymalnie np w prawo wtedy cała głowica jest przesuwana odrobinę w lewo i soczewka idzie maks w lewo aby potem znowu malutkimi kroczkami przesuwać sie w prawo śledząc ścieżke
Laser cały czas "gada" z procesorem który z kolei przesyła informacje do drivera co ma zrobić, czy przesunąć całą głowice czy tylko minimalnie "dygnać" soczewką.
W miarę zbliżania sie głowicy do krawędzi płyty driver zmniejsza prędkość obracania płyta.
To tak pokrótce i bardzo ogólnie wyjaśnione, a jeśli chcesz dowiedzieć sie coś o analogowych serwach to życzę powodzenia i wytrwałości bo nie jest to proste.
Mam nadzieje ze pomogłem.
Pozdrawiam Damian