logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam oprogramowania diagnostycznego na PC do LANOS, MATIZ, NUBIRA

KAMIL5 13 Paź 2003 02:03 21581 13
REKLAMA
  • #1 359219
    KAMIL5
    Poziom 11  
    Czy istnieje oprogramowanie diagnostyczne do Matiza ,Lanosa i Nubiry na PC ? Bo jestem nim zainteresowany .
  • REKLAMA
  • #2 359877
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 360750
    KAMIL5
    Poziom 11  
    Czy możesz podać nazwę tego programu. Skąd można ściągnąć go.
    Jeśli posiadasz ten program czy mógłbyś jego udostępnić lub wysłać na mój e-mail.
  • REKLAMA
  • #5 361074
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 361178
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 362355
    mojomax
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    gelo555 napisał:
    Sprawdzałem na Lanosie można np. zmieniać wolne obroty albo kąt wyprzedzenia zapłonu oraz inne dałem za niego 100 zł z fejsem jest na allegro.P.S. sam nie wierzyłem że jest coś takiego więc osobiście pojechałem do gościa.

Masz na myśli efilive ?
    O ile wiem ten kont wyprzedzenia zapłonu zmienia się tylko na czas testu, nie wiesz co się dzieje, kiedy ponownie odpalasz silnik ?
  • #8 362554
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 362722
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #10 362782
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 367124
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 367276
    KAMIL5
    Poziom 11  
    Na stronie www.efilive.com znajduje się ten program w wersji 6.1.5 do OBD2 wymaga on nr seryjnego. Potrzebny jest także interfejs . Skąd można śćiągnąć schemat tego interfejsu ?
    ...Czy są jeszcze inne programy działające z Lanosem, Matizem i Nubirą .
  • #14 369290
    mojomax
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    gelo555 napisał:
    A jakie chciałeś konkrety koledzy wcześniej napisali,że chodzi o EFI Live(ja używałem w ver.4)

jeśli chodzi o efilive, to sam się domyśliłem, ze o niego chodzi.
    Czy używałeś innej wersji, niże ewaluacyjnej ?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy dostępności oprogramowania diagnostycznego na PC dla samochodów Daewoo Matiz, Lanos i Nubira. Wskazano, że program EFI Live obsługuje Lanosa i Nubirę z silnikami 16V, natomiast nie jest pewne, czy działa z Matizem. EFI Live umożliwia m.in. tymczasową zmianę kąta wyprzedzenia zapłonu i regulację wolnych obrotów, co jest przydatne do diagnostyki, choć zmiany te nie są trwałe po wyłączeniu silnika. Program jest dostępny na stronie www.efilive.com w wersji 6.1.5 i wymaga interfejsu sprzętowego oraz numeru seryjnego. Użytkownicy dyskutowali o kosztach (około 100 zł za program na Allegro) i efektywności narzędzia, podkreślając, że jest to rozsądne rozwiązanie do podstawowej diagnostyki, choć do tuningu potrzebne są bardziej zaawansowane urządzenia. Pojawiła się prośba o schemat interfejsu do połączenia z komputerem, jednak nie podano innych alternatywnych programów działających z tymi modelami samochodów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA