logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić Nokia 6280 po nieudanym update oprogramowania?

YOLANDA666 06 Maj 2007 00:17 2987 8
REKLAMA
  • #1 3853048
    YOLANDA666
    Poziom 2  
    Wlaczylam dzis PC Suite i pojawil sie komunikat, ze jest dostepny update softu. Pobralam. Puscilam update. Doszlo do jakichs 90% i nagle telefon jakby stracil polaczenie z komputerem. Wszystko sie przerwalo.
    Teraz telefon sie nie wlacza w ogole. Updatu puscic nie moge, bo jak sie telefon nie wlacza to nie ma przeciez lacznosci z komputerem.
    Jest jakis sposob zeby go sformatowac? Uruchomic?
    Te kombinacje zielona sluchawka + * + 3 + on/off nie dziala.
    Pomocy, serwis mnie doprowadzi do bankructwa.
  • REKLAMA
  • #2 3853267
    abyssx
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    serwis nokii to moze nie... proponuje uzyc do tego urzadzenia typu JAF. ewentualnie wybrac sie do nieautoryzowanego serwisu.

innej mozliwosci nie ma... jak dla mnie padla bateria w czasie ugradow'ania lub nie byla podlaczona ladowarka, albo cos sie stalo z USB w kompie lub system zawiodl. teraz przy pomocy kabla DKU-2 lub podobnego, sluzacego do transmisji danych, nie da sie nic zrobic. szkoda czasu na kolejne proby.

that's all.
  • REKLAMA
  • #3 3853488
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 3853576
    YOLANDA666
    Poziom 2  
    Telefon odkupilam od kogos, teoretycznie jest jeszcze na gwarancji, nie ma nawet roku, ale nie mam do niego innych papierow poza pudelkiem i instrukcja. Dlatego tez myslalam o serwisie. Telefon polegl przy oficjalnym nokiowym updacie wiec chyba podlega naprawie gwarancyjnej.
    Problem w tym, ze nie jestem w Polsce, i nie jestem pewna kiedy bede, w Polsce znam taki "nieoficjalny serwis" tutaj moge liczac tylko na siebie albo serwis oficjalny, a boje sie ze oni zaspiewaja tyle, ze naprawa moze sie nie oplacac. :cry:
    Ladowarka byla podlaczona w trakcie upgradu. Wszystko tak ladnie szlo... dopoki nie padlo.
  • REKLAMA
  • #5 3854296
    zurek1980
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Jeżeli znajdziesz gwarancję to servis gwarancujny naprawi ci to nieodpłatnie bez problemu
  • #6 3860526
    elastoculos
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Bardzo ważne!! przy update softu trzeba mieć naładowaną baterię na maxa, bez ładowarki, skopiowane pliki z fonu na kompa( na wszelki wypadek) oraz wyłączonego firewalla!!! - trzeba ściągnąć updeatera ze strony nokii do modelu 6288 (http://www.nokia.com.pl/nokia/pomoc/oprogramowanie/aktualizacja/ ), program sam odnajdzie model i soft do N6280 ( ok 24MB):D najnowszy V 0606-10 z 21-12-2006r
  • REKLAMA
  • #7 3861243
    YOLANDA666
    Poziom 2  
    elastoculos, obawiam sie, ze masz racje... niestety :?
    Bateryjka byla w polowie pelna (albo pusta jesli sa tu pesymisci, ktorzy taka wersje wola), telefon podlaczony do ladowarki, Kaspersky wlaczony.
    Wyglada na to, ze nie moglam zrobic nic wiecej, zeby ten telefon zepsuc :oops:
    Teraz staram sie odnowic znajomosc z osoba, od ktorej mam telefon, bo to on razem z umowa i dowodem musi podejsc do punktu Vodafone, zeby oddac go do naprawy gwarancyjnej.
  • #8 3864553
    eeprom-7
    Poziom 15  
    nie byłbym taki pewien czy to podlega gwarancji. Podczas robienia update jest napisane że robisz to na własne ryzyko. Przypadkiem nie mów że bateria nie była naładowana. I tak się pewnie jakoś wykręcą. Chociaż te telefony mają to do siebie że podczas robienia update się wysypują. Także może, może. Sam tak swoją zepsułem ale zaraz na początku zerwało się połączenie i musiałem ją zrobić kablem serwisowym i jafem
  • #9 3866186
    tooomek2
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    co by nie pisać to bez boxu raczej nie dasz rady, fullflash kosztuje ok 60zł, więc to i tak nie drogo ( pod warunkiem że certyfikaty nie poszły )

Podsumowanie tematu

✨ Podczas nieudanego update'u oprogramowania telefonu Nokia 6280, który przerwał się na około 90% z powodu utraty połączenia z komputerem, urządzenie przestało się włączać i nie nawiązuje komunikacji z PC Suite. Standardowe kombinacje klawiszy do resetu nie działają. Wskazano, że bez specjalistycznego sprzętu serwisowego, takiego jak box JAF, lub wizyty w serwisie (autoryzowanym lub nieautoryzowanym) nie da się przywrócić telefonu do działania. Podczas aktualizacji ważne jest, aby bateria była w pełni naładowana, ładowarka podłączona, firewall wyłączony, a pliki z telefonu zabezpieczone. Gwarancja może pokryć naprawę, jeśli telefon jest jeszcze objęty i posiada odpowiednie dokumenty, jednak aktualizacja jest wykonywana na własne ryzyko i serwis może odmówić naprawy gwarancyjnej. Koszt pełnego flashowania z użyciem boxa serwisowego to około 60 zł, pod warunkiem, że certyfikaty nie zostały uszkodzone.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA