logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fonica CDF 050 R - przeskakiwanie utworów, czyszczenie optyki i mechaniki

kam223 06 Maj 2007 10:08 1904 2
REKLAMA
  • #1 3853512
    kam223
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Witam! Mam problem z w/w CD-kiem. Wszystko niby dobrze... ale jednak nie. Często potrafi przeskoczyć o kilka(naście) s. Czyszczenie ślimaka głowicy (jak i drugiej prowadnicy) spirytusem nic nie dało, ciągle to samo. Przeskoki zależne są od "jego humoru" ;) czyli występują bardzo niesystematycznie, na każdej płycie i niezależnie od ścieżki. Nie czyściłem jeszcze soczewki i ogólnie optyki, ze wzg na chwilowy brak sprężonego powietrza. Co dziwne, czasem przeskakuje na każdej ścieżce, a czasem tą samą płytę odtworzy bez żadnych zacięć. Jakby co, schemat mam, ale wydaje mi się że nie jest to związane z elektroniką, raczej coś jeszcze źle pracuje w mechanice. Laser KSS - 210A, mechanika Mistumi, oparty na kontrolerach Sonego (jak w CDF 001). Za wszelką pomoc z góry dzięki!

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 3854626
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 3854978
    kam223
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Urządziłem "kąpiel" w spirytusie prowadnicom... i ruszyło :D praktycznie w ogóle nie zacina się, zdarza się to raz na średnio 50 utworów ;) ale jednak. Dzięki za radę z tym izopropanolem, gdy znajdę tylko chwilkę czasu, zajmę się tym laserem :D
REKLAMA