Witam. Chciałbym w domu zamiast telefonu używać VoIPA myślę o łączu 3M / 512kbps + Linksys PAP2T + jakis telefon najlepiej bezprzewodowy. Czy ta szybkość mi wystarczy? Jaką firmę polecacie na rynku ja myslałem o www.easyCALL.pl lub www.ipfon.pl.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamhermix napisał:Witam. Chciałbym w domu zamiast telefonu używać VoIPA myślę o łączu 3M / 512kbps + Linksys PAP2T + jakis telefon najlepiej bezprzewodowy. Czy ta szybkość mi wystarczy? Jaką firmę polecacie na rynku ja myslałem o www.easyCALL.pl lub www.ipfon.pl.
Atreyu napisał:PAP2T to sama bramka bez funkcjonalności routera i bez zarządzania pasmem (QoS). Jeżeli będziesz jeszcze chciał podpinać komputer do tego łącza to polecam Linksys SPA2102. PAP2T podpięta do zewnętrznego routera i gdy na kompie zapuścisz jakiś program p2p, to jakość rozmów przez nią zestawianych będzie fatalna...
Pozdrawiam. . .
rom_tel napisał:(...)Jeśli weźmiesz PAP2T też bedzie Ci działać ale tak jak napisano w/w jednak jak będziesz chciał rozmawiac to trzeba będzie zatrzymac pobieranie danych do/z komputera bo mogą być klopoty z rozmowami.