logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eagle problem z elementami przewlekanymi i Autorouter

Gieno100 11 Maj 2007 11:14 1575 4
REKLAMA
  • #1 3872668
    Gieno100
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam!
    Czy da się w tym programie ustawić tak aby eagle łączył ścieżki do padów tylko z jednej strony (bottom). Projektuję płytkę i natrafiłem na ten problem. Przy płytvce dwustronnej i elementach, których obudowa przylega do płytki nie mogę przylutować nóżek od strony elementu(Top). Czy jest taka opcja która uniemożliwiała Autoroutrowi na podłączanie ścieżek od tej strony, czy muszę to zrobić ręcznie?
  • REKLAMA
  • #2 3872766
    Jazzstar
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Jasne że jest. Po włączenie autoroutera masz domyślnie ustawione warstwy top i bottom, ustaw w warstwie Top bodajże N/A i juz.
  • REKLAMA
  • #3 3872774
    Gieno100
    Poziom 10  
    Ale wtedy wyłącze całkiem jedną z warstw a mi chodzi o to aby były dwie warstwy a tylko do pojedynczych elementów potrzebne mi jest dojście tylko z jednej strony.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3872802
    Jazzstar
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    No to są dwie metody, albo ręcznie albo wstawić w tych miejscach pola restrict, w tym wypadku (niepamiętam dokładnie) trestrict lub tppresctrict.
  • #5 3872852
    Gieno100
    Poziom 10  
    Dzięki skorzystałem z tej drugiej opcji i postawiłem pod obrysem elementu tRestrict co oznacza że nie wolno prowadzić ścieżek na tym polu w warstwie top, oraz vRestrict co zabrania w tym polu ustawiać przelotek (via).
REKLAMA