logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i zawiesza się i wyłącza po uruchomieniu - co sprawdzić?

eeprom-7 12 Maj 2007 19:19 1296 4
REKLAMA
  • #1 3877647
    eeprom-7
    Poziom 15  
    telefon normalnie daje sie flashować, bez problemu się włącza. Podczas robienia testu pokazywało że cos z IR nie tak, ale po wymianie jest ok. Mój problem polega na tym że kiedy telefon się już włączy to po chwili zawiesza się i wyłącza. Nie jest to wina nieprawidłowego imeia. Wymontowałem Pa, wymieniłem mjolnera, przeflashowałem, resety,pm, kąpałem grzałem całą i dalej to samo. Jeżeli ktokolwiek miał taki przypadek to proszę o wypowiedź. Dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 3878691
    telkom19
    Poziom 14  
    szesc trojki to dziwne stworzenia ja dostalem tkaa karte sim z ery (pisalem o niej) ze w zadnej 6310i nie chce dzialac ;)
  • REKLAMA
  • #3 3879848
    Karmolek
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    witam ja rowniez mialem taki przypadek umnie pomogla wymiana kosci flash
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3879906
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    a ja bardziej stawiam na jakieś mikropęknięcia na płycie albo pod którymś z klejonych układów coś odskoczyło.. wiec telefon raczej na dawcę.. sprawdź jak telefon reaguje na jakieś przegięcia mocniejsze przyciśnięcia.. wtedy będziesz miał pewność..
    pozdrawiam
    Michał
  • #5 3889655
    eeprom-7
    Poziom 15  
    telefon został honorowym dawcą. Nie wiem czy to były mikropęknięcia czy kość flash. Chciałem postawić nowe kulki, ale podczas wlutowywania podlewałem topnikiem. Topnik mam w pisaku, lekko nacisnąłem i kość odskoczyła wraz z dwoma padami. Co się okazało te pady idą do upp. Klejony ale to nic. Dałem rade ładnie go podnieść, tylko że próbowałem nowej metody oczyszczania kleju z płytki. Parę padów odpadło i na tym skończyła się kariera tego telefonu :D
REKLAMA