Witam mialem dzis awarie sieci w domku na wsi po wizycie panow z ZE bede musial wymienic co najmniej tablice pod licznikiem ktory jest w kuchni to takie minimum jak mi powiedziano choc niezgodne z prawem zalecaja wyniesienie licznika na zewnatrz domu. (ja sie nie zgadzam na to wiec wymienie tablice tzn elektryk to zrobi) Powracajac do tematu mam moc w umowie 5kw zabezpieczenie 25A przed licznikiem co tam jest teraz zaplombowane nie bede pisal
. Rozumiem ze teraz zaklada sie bezpieczniki typu S ? i taki bede mial zalozony przed licznikiem? Czy jest taka mozliwosc ze jesli kupie 32A i 25A to uda sie je przelozyc ? Niestety bezpiecznik 20 A jest dla mnie w tym domu za maly i musze miec 25A za licznikiem co wiaze sie z tym iz 25A przed licznikiem jest zbyt maly. Jesli uda mi sie zwiekszyc moc przylaczeniowa do tego budynku w poniedzialek nie bedzie problemu ale jesli nie to musze cos wykombinowac. Prosze o konkretna odpowiedz czy jest mozliwe przelozenie zawartosci bezpiecznikow pomiedzy 25A i 32A badz zmiana napisow na nich (jakies naklejki lub cos podobnego) ?
Ps prosze nie pisac ze tak nie wolno robic doskonale to wiem....
Ps prosze nie pisac ze tak nie wolno robic doskonale to wiem....