logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool lodówka nie chłodzi, zamrażarka działa - Katowice, szukam serwisanta

pigonio 16 Maj 2007 12:05 2091 7
REKLAMA
  • #1 3889826
    pigonio
    Poziom 12  
    Witam,
    Poszukuje fachowca z okolic Katowic ktory naprawi lodowke whirlpool z uszkodzeniem takim jak w tym temacie:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic617301.html
    Zamrazarka dziala, lodowka nie, na sciance tylniej zbiera sie w jednym miejscu lod. W razie czego prosze o kontakt na PW.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3889839
    jmk
    Poziom 28  
    Ocena: 328
    Dziurawy układ- poszukaj nowej ...w sklepie- jest ich wiele.
  • REKLAMA
  • #3 3889852
    pigonio
    Poziom 12  
    Dzieki za odpowiedz ale co jest uszkodzone ja wiem. Szukam kogos kto to naprawi w dobrej cenie... Kupno nowej lodowki niestety nei wchdozi w gre.
  • REKLAMA
  • #4 3890594
    lukaszmichal
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    chcesz pruc urzadzenie i szukac nieszczelnosci? podejrzewam ze to jakis ARZ wiec daruj sobie naprawy szkoda pieniedzy chyba ze kupiles ja w latach 2001 2003 i masz gwarancje to zawołaj serwis prawdopodobnie dostaniesz nową lodowke nie naprawiaj czegos co nie jest warte napraw nie warto
  • #5 3890661
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 753
    pigonio napisał:
    Szukam kogos kto to naprawi w dobrej cenie

No chyba, że nie w dobrej, a bardzo dobrej i nie dla Ciebie, a dla chłodnika. Wywal ten złom i zapomnij o Whirlpoolu. Żeby, to chociaż był złom :D
  • REKLAMA
  • #6 3891260
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1495
    wstawić trzeba parownik wewnętrzy i chlodziarka śmiga >>>zrobi to każdy chłodziarz
  • #7 3891386
    pepe
    Poziom 23  
    Ocena: 50
    Mam ARZ 835 która coraz słabiej chłodziła, zbierał się lód w górnej części tylnej ścianki. Po dokładnych oględzinach znalazłem małe pęknięcie na tylnej ściance z którego wydobywa się płyn. Rozumiem z powyższych postów że naprawa nieopłacalna.
    Co bardziej trwałego możecie polecić ?
  • #8 3891626
    jmk
    Poziom 28  
    Ocena: 328
    Ten płyn to OLEJ ZE SPRĘŻARKi a nie czynnik chłodniczy- ten to się po angielsku ulotnił- jak chcesz poszukać to pofedruj i znajdziesz rury tego układu- tylko czy to bedzie jedna dziurka?-jakby tak było to miałbyś wyjatkowe szczęście.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje serwisanta z okolic Katowic do naprawy lodówki Whirlpool, w której zamrażarka działa, a chłodziarka nie. Na tylnej ściance lodówki zbiera się lód w jednym miejscu, co wskazuje na nieszczelność układu chłodniczego. W dyskusji sugerowano, że problemem jest uszkodzony układ chłodniczy (ARZ), prawdopodobnie pęknięty parownik lub nieszczelność rur, co powoduje wyciek czynnika chłodniczego i oleju ze sprężarki. Naprawa jest możliwa, np. wymiana parownika wewnętrznego, ale często nieopłacalna ze względu na koszty i wiek urządzenia. W przypadku gwarancji producent może zaoferować wymianę lodówki. Użytkownicy zalecają rozważenie zakupu nowego urządzenia, gdyż naprawa może być kosztowna i trudna.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA